Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα

Η ανάλυση των εξετάσεων έγινε στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ — Δεν εντοπίστηκαν φαρμακευτικές ουσίες που να συνδέονται με τον θάνατο των δύο άτυχων κοριτσιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha

Kαμία φαρμακευτική ουσία, συμπεριλαμβανομένης της περιβόητης κεταμίνης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της Μαλένας και της Ιριδας, των δύο εκ των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με φαρμακευτικές ουσίες, κι έτσι έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ασφυκτικών θανάτων.

Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά τοξικολογική εξέταση που έγινε στα δείγματα των δύο κοριτσιών, καθώς η πρώτη είχε γίνει βάσει πρωτοκόλλου στον θάνατο των παιδιών.

Πλέον, αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας το πόρισμα των Καλογριά-Καρακούκη για τον θάνατο των παιδιών. Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha, η αιτία θανάτου που θα δοθεί δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί διφορούμενη και θα είναι ξεκάθαρο πλέον από τι «έφυγαν» τα παιδιά.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είχε καταθέσει το πόρισμά του στην 18η Ανακρίτρια. Η ανακρίτρια έρχεται τώρα με συμπληρωματικό υπόμνημα και του ζητεί επεξήγηση και να αποτυπώσει έναν ισχυρισμό αν από τις τρίχες που θα εξεταστούν, μπορεί να έχει διαφοροποίηση το πόρισμα θανάτου της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε να διαταχθεί εκταφή της 9χρονης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: