Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέο στοιχείο "καίει" την Πισπιρίγκου – Απέκρυψε επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας

Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης  — Ενώ οι γιατροί έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ για κάτι τέτοιο

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της νοσηρής και φρικιαστικής υπόθεσης, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι μοιραία πολλά, ενώ ακόμη τα βλέμματα στρέφονται στη σκοτεινή στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου που προφυλακίστηκε με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Το νέο μυστηριώδες στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο παζλ του δράματος είναι ότι το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του.

Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου, που παρουσίασε το STAR, ανατρέπει στην ουσία τους ισχυρισμούς του ζεύγους Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης είχαν υποστηρίξει ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου 7 μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Μιλώντας, στο μεταξύ, στο STAR ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται από ένα εξωτερικό αίτιο, δηλαδή π.χ. μια δηλητηρίαση η ακόμα και να υπάρχει λόγω της εγκεφαλοπάθειας.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», δηλώνει — από την πλευρά του — ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: