Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Δεν βρίσκουν επιστημονική εξήγηση οι γιατροί

αντικρούουν τους ισχυρισμούς της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, τόσο για την καρδιακή αρρυθμία της 9χρονης Τζωρτζίνας όσο και για την αγενεσία φλεβοκόμβου της μόλις επτά μηνών Ίριδας — «Στο 25%-30% η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής»

«Πυκνώνει» το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην , που οδήγησαν και στον θάνατό τους. Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη μια επιστημονική εξήγηση-«απάντηση» στο πώς χάθηκαν η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μέσα σε μόλις τρία .

Σε ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή News του , με επίκληση πληροφοριών από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα-πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως, από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα».

Μάλιστα, οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «εκτός πραγματικότητας» οποιαδήποτε αναφορά στην αγενεσία φλεβοκόμβου, που έχει αναφερθεί για την μόλις επτά μηνών Ίριδα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigbq04e232x)

Όσον αφορά στο σύνδρομο, για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας -δηλαδή, πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία- πρόκειται για σύνδρομο (σ.σ. λέγεται «βραδύ-ταχύ») που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα, οι γιατροί από το Καραμανδάνειο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου -κάτι που αναμένεται να καταθέσει και στις Αρχές.

«Η έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι περίπου στο 25%-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα. Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το Αγλαΐα Κυριακού. Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής» καταλήγει το ρεπορτάζ.

.

Πηγή: Protothema.gr

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: