Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αύριο η απολογία της Πισπιρίγκου – Θα παραμείνει «ψυχρή» ή θα ομολογήσει;

Μαίνεται η κόντρα της κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη — «Θέλω να μάθω την αλήθεια, δεν έχω τίποτα να κρύψω», λέει εκείνος — Αφήνει συνεχώς υπονοούμενα η 33χρονη που φαίνεται να τον «κρατά» με κάποιο μυστικό τους

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς ειδικά μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χροηνς κόρης της, Τζωρτζίνας έχει ανοίξει όλο και περισσότερα στόματα. Ως εκ τούτου ξεδιπλώνονται όλο και περισσότερες πτυχές της ιστορίας, το κουβάρι της οποίας δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, η 33χρονη συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και για το μόνο πράγμα στο οποίο αναφέρεται είναι ο Μάνος Δασκαλάκης και η στάση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα και περιγράφεται ως «ψυχρή, απαθής, πανέξυπνη και σκληρή» από εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

Στην τελική ευθεία για την απολογία της, η κ. Πισπιρίγκου φαίνεται να προετοιμάζεται συστηματικά για την παρουσία της ενώπιον των ανακριτών, ζητώντας -όπως μετέδωσε ο Alpha- να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα, την ιδέα φέρεται να «έβαλε στο τραπέζι» με δική της πρωτοβουλία, ενώ έλαβε χθες και τις νομικές συμβουλές του ενός εκ των δύο δικηγόρων της, Όθωνα Παπαδόπουλου.

«Θεωρεί ότι είναι μόνη της στον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς ‘παλεύω μόνη μου’», περιέγραψε ο κ. Οθωνας Παπαδόπουλος λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με την κατηγορούμενη, ενώ τόνισε πως η πελάτισσά του εμμένει στο να μην ομολογεί τη δολοφονία της 9χρονης Τζώρτζίνας.

«Η θέση της εξακολουθεί να είναι ότι αρνείται την ενοχή της ούτε δέχεται την κατηγορία που της αποδίδεται. Υπάρχουν πράγματα που είναι υπό διερεύνηση. Η μία πιθανότητα που δίνει είναι να υπάρχουν άλλα άτομα εμπλεκόμενα» ανέφερε, μεταφέροντας τα επιχειρήματά της, ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Πισπιρίγκου. «Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού, είτε και μετά το επίδικο συμβάν. Στο θέμα των αναλύσεων που ακολούθησαν και κυρίως την τοξικολογική εξέταση των δειγμάτων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ διευκρίνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά κάνει λόγο για “κάτι που είναι μπροστά μας και δεν το έχουμε δει ακόμα”».

Έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη

Ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί και πέρα από τον θάνατο των τριών κοριτσιών και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της να είναι πολλά, εκείνη αναφέρεται συνεχώς στον Μάνο Δασκαλάκη για τον οποίο η Ρούλα έγινε «κατηγορούμενη».

Η 33χρονη έδωσε τη δική της εκδοχή για τον ρόλο που έπαιξε ο πατέρας των παιδιών στην υπόθεση. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μέσα από τη ΓΑΔΑ, η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε αιχμές για τον Μάνο Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα τόνισε «θα φέρω ότι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”».

Η απόσταση ανάμεσα στους δύο γονείς των κοριτσιών ερμηνεύεται και από το επίμονο αίτημα που διατύπωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου προς τη γνωστή δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη, όπως η τελευταία αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Η γυναίκα αυτή, με εμμονή, μου ζητάει να βρω τα στοιχεία της φίλης του Μάνου στην Αθήνα. Της λέω “δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Σε κάποια στιγμή την ρώτησα “Γιατί το ψάχνεις, τι θες;”. Και μου λέει “μιλάει πολύ, πρέπει να την βρω”». Η Αγγελική Νικολούλη παραδέχθηκε ότι οι ερωτήσεις που της έθετε με εμμονή για το ζήτημα δεν της άρεσαν και φρόντισε να ενημερώσει αυτούς που έπρεπε. «Μου είπε ότι “θέλω να βεβαιωθώ εάν είναι έγκυος”», αποκάλυψε.

Από τη μεριά του, ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ»,  ανέφερε πως δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν έχει εξαφανιστεί, απλώς έχει πάθει σοκ από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι», σημείωσε ο πατέρας των τριών κοριτσιών.

Με δάκρυα στα μάτια ο Μάνος Δασκαλάκης πρόσθεσε: «Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τo τι θα κάνει μετά τη σύλληψη και την κατηγορία της μητέρας των παιδιών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη χρήση κεταμίνης τόνισε: «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Ο Δασκαλάκης είχε ενημερώσει τον Λύτρα ότι δεν θα στηρίξει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Μια ακόμη κρίσιμη πληροφορία για τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ του ζεύγους Δασκαλάκη παρέθεσε και ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σταμάτησε να κατευθύνει νομικά το ζεύγος το τελευταίο διάστημα. Διαπιστώνοντας πως οι γονείς των τριών κοριτσιών δεν είχαν κοινές απόψεις, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης τον είχε ενημερώσει ότι δεν θα στηρίξει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, «αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα την υπόθεση» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Λύτρας στον Alpha.

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε αναλυτικά πως «ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα τόσο για εκείνον, όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου». «Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη» επισήμανε ο κ. Λύτρας και κατέληξε: «Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον», διαβλέποντας το χάσμα που χωρίζει πλέον τους δύο πρώην συζύγους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: