Θάνατος παιδιών στην Πάτρα – Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των πραγματογνωμοσυνών

«Η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας» εκτίμησε ο Γρηγόρης Λέων — Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδα βρίσκεται η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια για τη δίκη της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των δύο παιδιών, τόνισε πως “η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε στις πραγματογνωμοσύνες τις καινούργιες. Εκεί όντως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση”.

Πρόσθεσε πως “οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν”.


Εκτίμησε μάλιστα πως “από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα”.

Ερωτηθείς για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση “η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας”.

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι “από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου”.

Περιμένει κλήση για να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελικη Τσιόλα

Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδα βρίσκεται η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου βρέθηκε για την υπόθεση του Μπακαρί Χέντερσον.


“Οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία”, τόνισε και πρόσθεσε πως “δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί. Οπότε εν αναμονή της κατάθεσής μου”.

Η κ. Τσιόλα δεν απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας, όπως πχ για τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, σύμφωνα με τον οποίο, της είπε άτυπα την ώρα θανάτου του βρέφους. “Δεν μπαίνω στη διαδικασια αυτή καθόλου. Έχουν δοθεί απαντήσεις και απ ότι γνωρίζετε δεν μου αρέσει να επαναλαμβανόμαστε”.

Η ιατροδικαστής ανέφερε πως για τον θάνατο της Ίριδας “είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά και των καταθέσεων μας”.

Πηγή: TheBest

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: