Θα θυσίαζες την ευτυχία της σχέσης για τα «θέλω» των γονιών σου;

Η 26χρονη Ρένα ρωτά

Είμαι 26 ετών και το θέμα μου είναι οι γονείς. Δεν μπορούν να δεχτούν τη σχέση μου. Ο λόγος ότι ο πατέρας μου ήξερε τον πατέρα του πριν 29 χρόνια και έκαναν παρέα.

Και μου είπε ότι βαριόταν ο πατέρας του να δουλεύει. Η οικογένεια του δικού μου είναι τόσο καλοί άνθρωποι άσχετα που είπε αυτό ο πατέρας μου. Το αγόρι μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα, σοβαρός, μετρημένος.

Είμαστε μαζί σχεδόν δύο χρόνια

Πολύ καλό παιδί, είμαστε μαζί σχεδόν δύο χρόνια. Οι δικοί μου λένε συνέχεια και τώρα να βρω κάτι άλλο για το μέλλον μου για να κάνω οικογένεια και παιδιά επειδή δεν είναι πλούσιος.

Αν το πάω σοβαρά μαζί του, είπαν ότι δεν θα αναλάβουν τίποτα από ευθύνες περί γάμου και τέτοια επειδή δεν εγκρίνουν την οικογένειά του. Δεν τον έχουν γνωρίσει όμως.

Φοβάμαι ότι θα με διώξουν από το σπίτι

Είμαι ευτυχισμένη μαζί του. Και η οικογένειά του και τα αδέρφια του πολύ καλά παιδιά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ο δικός μου δεν γνωρίζει κάτι. Φοβάμαι, φοβάμαι ότι θα με διώξουν από το σπίτι ή θα μας χωρίσουν. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Ο τρόπος που ενδιαφέρονται οι γονείς σας για σας είναι προβληματικός. Είναι σαν να πιστεύουν ότι δεν σας έδωσαν τα εφόδια να επιλέγεται και να αποφασίζετε προς όφελός σας. Το πώς θα ζήσετε τη ζωή σας και με ποιον είναι δική σας επιλογή και ευθύνη.

Αν όπως λέτε, πέρα από τον έρωτά σας για το νεαρό, διακρίνετε και στοιχεία ενεργητικότητας, λογικής φιλοδοξίας, ενσυναίσθησης, με επιτεύξιμους στόχους δεν έχει τόσο σημασία από ποια οικογένεια κατάγεται.

Γινόμαστε έρμαια προκαταλήψεων και στερεοτύπων

Δυστυχώς στην καθημερινότητα γινόμαστε έρμαια πολλών προκαταλήψεων και στερεοτύπων. Χρειάζεται να δίνουμε σκληρή μάχη για να τα αντικρούσουμε.

Μπορούν να σας αποκληρώσουν αλλά δεν μπορούν να σας χωρίσουν στην πραγματικότητα. Ο χωρισμός αφορά πάντα το ζευγάρι, το σθένος, το δέσιμο που έχετε και όχι τα λόγια των άλλων. Ακόμα και αγαπημένων ανθρώπων.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr

Έχω σχέση με μικρότερο και με κρύβει από τους γονείς του: Τι να κάνω;

Μια σχέση για… τέσσερις: Πώς να την κερδίσω όταν ακούει μόνο τους γονείς της;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: