«Θα γινόμουν εθελοντής για κλινική δοκιμή στο ρωσικό εμβόλιο»

Θέμα χρόνου είναι να αποδειχτούν πόσο αποτελεσματικά είναι τα διάφορα εμβόλια για τον κορονοϊό είπε μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104,6 ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως επισήμανε «είναι επαρκής μία αποτελεσματικότητα από 50% και πάνω σε αυτή τη φάση, όσον αφορά τα εμβόλια».

Ο επίκουρος καθηγητής πρόσθεσε ότι θα γινόταν εθελοντής για κλινική δοκιμή  του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V», αλλά ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στις προτεραιότητες όσον αφορά τον εμβολιασμό λόγω του καλού επιδημιολογικού προφίλ της».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν κρατήσει καλή άμυνα στο θέμα του κορονοϊού, ενώ τόνισε για την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας ότι είναι ήπια και «θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί να μαζευτεί», καθώς ανέφερε «το καμπανάκι χτύπησε όταν άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα».

Χθες Τρίτη 11/8 εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, μετά από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήδη έχει εμβολιαστεί η κόρη του και ευχήθηκε σύντομα η Ρωσία να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του SARS-COV-2.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Πούτιν, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι πιθανότατα ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει κάποια ανακοίνωση για κάποιο αμερικανικό εμβόλιο.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: