Τεστ κορονοϊού σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της χώρας το επόμενο 10ήμερο

Εντός δεκαημέρου θα έχει ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος στις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας και του ΕΟΔΥ.

Την πρόοδο του προγράμματος προληπτικών ελέγχων συζήτησαν σήμερα στη συνάντησή τους η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα συμφωνήσαμε ότι εντός δέκα ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ανίχνευσης του κορονοϊού σε όλες τις δομές της χώρας» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε: «Τρία είναι τα όπλα μας για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού. 1) Περισσότεροι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι. 2) Περισσότεροι έλεγχοι τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Εμπορία και βέβαια τις Περιφέρειες. 3) Τα νέα και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δομών και για την ασφαλή συμπεριφορά των εργαζομένων».

«Για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και με τους ελέγχους αυτούς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο υγειονομικά τις δομές που τους φιλοξενούν» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε: «Από την αρχή της πανδημίας ο βασικός σκοπός μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους με τις κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πραγματοποιήσουμε ελέγχους στο σύνολο των Δομών Φιλοξενίας Ηλικιωμένων. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος προστασίας απέναντι στον COVID-19».

(φωτογραφία αρχείου)

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: