Τέσσερις διαφορετικοί νικητές  στο Ενιαίο Skoda 2017 στους δύο τελευταίους αγώνες

Με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους δύο αγώνες των δύο κατηγοριών του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2017, ολοκληρώθηκαν οι δύο τελευταίοι αγώνες της φετινής χρονιάς.

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων που «ζωντάνεψε» έπειτα από καιρό, κάτι στο οποίο συνέβαλε σημαντικά το φετινό SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 15 Skoda Fabia 1.2 TSI κράτησαν το ενδιαφέρον των θεατών στα ύψη μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον κυρίαρχο Γιώργο Καμιτσάκη ο οποίος έχοντας κάνει εξαιρετικές επιδόσεις από το Σάββατο συνέχισε και στο πρωινό warm up, αλλά και στον πρώτο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό, διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι και την καρό σημαία. Ο Νίκος Ζάχος με μια αποφασιστική κίνηση προσπέρασε τον Μίλτο Κύρκο στα πρώτα μέτρα της ευθείας των Μεγάρων, έτσι έστριψε 2ος από 3ος που βρισκόταν στο grid και από εκεί και πίσω είχαμε μονομαχίες που αφορούσαν την κατηγορία των Νέων.

Ο Φίλιππος Καλέσης ήταν από τη δική του πλευρά, εκείνος που έδινε τον τόνο στους Νέους όλο το διήμερο. Ήταν ταχύτερος Νέος το Σάββατο και παρέμεινε τέταρτος και πρώτος Νέος στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Πίσω του ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έκανε έναν αγώνα τακτικής ώστε να βρεθεί στην έκτη θέση και να αποκτήσει προβάδισμα για τη δέυτερη κούρσα, κάτι που τελικά κατάφερε. Μπροστά του, 5ος ήταν ο Γιάννης Ποτουρίδης που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό Ενιαίο και συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς, ενώ ο Παναγιώτης Ρουστέμης ενεπλάκη σε μονομαχίες άλλες κερδίζοντας και άλλες χάνοντας τις, με αποτέλεσμα να καταλήξει έβδομος.

Ο μεγάλος χαμένος του πρώτου αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Στράτος Κυρλαγκίτσης, πρωτοπόρος στη βαθμολογία των Νέων πριν τους αγώνες, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από τη δέκατη θέση, δίνοντας ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα στη μάχη του τίτλου, ενόψει της δεύτερης κούρσας. Μπροστά από τον Κυρλαγκίτση βρέθηκαν ο Στάθης Κουκέας, 8ος, ο οποίος δεν ενεπλάκη στις μάχες των Νέων και ο Μιχάλης Δουλτσίνος που ήταν 9ος πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Η αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης του δευτέρου αγώνα, για τους πρώτους έξι, άλλαξε αρκετά τα δεδομένα και σε επίπεδο βαθμολογίας, ωστόσο η κόκκινη σημαία μόλις στον τρίτο γύρο, ήρθε να προακλέσει νέες αλλαγές. Ο λόγος της διακοπής ήταν η έξοδος του Ταξιάρχη Ασημακόπουλου και η επανεκκίνηση έγινε εν κινήσει. Το αυτοκίνητο ασφαλείας ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα αυτοκίνητα σε ένα ρυθμό εκκίνησης εν κινήσει, σε ένα σημαντικό λάθος της κατά τα άλλα εξαιρετικής διοργάνωσης.

Από πριν τη διακοπή πάντως είχαν ξεκινήσει μεγάλες μάχες. Ο Ζάχος προσπέρασε τον Κύρκο και επιτέθηκε στους Καλέση και Ποτουρίδη που ξεκινούσαν στις πρώτες σειρές εκκίνησης με τον Ποτουρίδη να χάνει όχι απλώς τη δεύτερη θέση που είχε αλλά και περισσότερες, χάνοντας παράλληλα και επαφή με την κορυφή.

Παρά τα προβλήματα της επανεκκίνησης ορισμένοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μονομαχίες μεταξύ τους και σημαντικότερη εξ αυτών ήταν του Κύρκου με τον Καλέση και λίγο αργότερα τον Χαραλαμπόπουλο. Ο Κύρκος ήταν σε γρηγορότερο ρυθμό παίρνοντας τελικά την πρωτοπορία που του χάρισε την πρώτη νίκη στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda έπειτα από εννέα αγώνες. Δεύτερος και νικητής στους Νέους ήταν ο Χαραλαμπόπουλος κάνοντας την ύστατη προσπάθεια τίτλου και αναμένοντας πάντα τα αποτελέσματα της έφεσης που έχει κάνει για τον αποκλεισμό στην Τρίπολη. Τριτος στο βάθρο της Γενικής και δεύτερος Νέος ήταν ο Φίλιππος Καλέσης που έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να κερδίσει τα πάντα αυτό το διήμερο, ενώ τέταρτος ήταν ο Ζάχος, εμπρός από δύο Νέους τον Ρουστέμη και τον Κυρλαγκίτση που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Εκείνοι που τελικά δεν κατάφεραν σε αυτόν τον αγώνα να πάρουν κάτι θετικό, ήταν ο Ποτουρίδης που εκνευρίστηκε από τις πολλές επαφές κυρίως πριν την επανεκκίνηση και χάλασε το ρυθμό του και ο Καμιτσάκης που τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων για μια επαφή με τον Καλέση στον τελευταίο γύρο.

Συνολικά οι δύο αγώνες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda προσέφεραν και αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μια εξαιρετική εικόνα, ανταμείβοντας τους θεατές που γέμισαν την εξέδρα των Μεγάρων. Έτσι η επανεκκίνηση του θεσμού του Ενιαίου από τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ολοκληρώνεται με επιτυχία και κλείνει μια αγωνιστική χρονιά κατά την οποία σήμανε παράλληλα και την επανεκκίνηση των αγώνων ταχύτητας.

Μίλτος Κύρκος (Skoda Fabia) – Νικητής 2ου Αγώνα Ενιαίου

«Τελευταίος αγώνας της χρονιάς και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, στο δεύτερο αγώνα. Δεν θα αναφερθώ οργανωτικά, γιατί πάρα πολλοί είχαμε πάράπονα για πολλά περιστατικά. Στον πρώτο αγώνα για μας απ’ την εκκίνηση [τα πράγματα] δεν κύλησαν όπως θέλαμε, συμβιβαστήκαμε με την τρίτη θέση, αλλά ο δεύτερος ήταν πολύ διαφορετικός αγώνας, με πολλές ανατροπές. Τελικά περάσαμε πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού, και όλα κύλησαν καλά για εμάς. Για του χρόνου, θα δούμε».

 

Φίλιππος Καλέσης (Skoda Fabia) — Νικητής Νέων 1ου Αγώνα Ενιαίου

«Σήμερα ολοκληρώθηκε και ο τελευταίος αγώνας του Ενιαίου. Σίγουρα ήταν η μόνη πραγματική πίστα που έχω τρέξει στο Ενιαίο. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα στους Νέους, και στον δεύτερο να τερματίσουμε δεύτεροι. Ο ανταγωνισμός εδώ ήταν έντονος, γιατί όλοι οι οδηγοί ήμασταν στο δέκατο [του δευτερολέπτου], και αυτό έκανε την οδήγηση -καθώς ήμασταν όσοι σε ‘τρενάκι’- αρκετά δύσκολη».

 

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (Skoda Fabia) — Νικητής Νέων 2ου Αγώνα Ενιαίου

«Ένας πετυχημένος αγώνας από τη Λέσχη ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. μόλις τελείωσε, κερδίσαμε την κατηγορία μας, είμαστε πρωταθλητές Νέων, το διασκεδάσαμε – παρότι είχαμε τις επαφές μας, που είναι άλλωστε μέσα στον αγώνα. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε ένα πιο καθαρό και πιο δίκαιο Ενιαίο, για να συνεχίσει ο θεσμός και να έρθουν κι άλλα παιδιά στο χώρο».

 

Πηγή :Γραφείο Τύπου του Σ.Ο.Α.Α.

Τέσσερις διαφορετικοί νικητές  στο Ενιαίο Skoda 2017 στους δύο τελευταίους αγώνες

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: