Tέσσερα tips για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα στο πλυντήριο

Tώρα που γυρνάμε όλες από τις διακοπές θα σου φανούν χρήσιμα.

Tώρα που γυρίζουμε όλοι σιγά σιγά από τις διακοπές μία είναι η ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι μας που έχει «πάρει φωτιά»: το πλυντήριο ρούχων. Τα «βρώμικα» ρούχα κατηγοριοποιούνται, πλένονται ανά χρώματα και επιστρέφουν καθαρά στα συρτάρια μας. Κάπως έτσι φτάνουμε και στο πλύσιμο των μαύρων και ερχόμαστε αντιμέτωπες με το εξής task, «πως να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα μας από τις συχνές πλύσεις». Και η απάντηση βρίσκεται στα παρακάτω «βήματα» που πρέπει να γίνουν από την αρχή που πλένουμε ένα μαύρο ρούχο γιατί αν αρχίσει να ξεθωριάζει το χρώμα του δεν υπάρχει «γυρισμός».
Tέσσερα tips για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα στο πλυντήριο

#1 Αρχικά τα πλένουμε στους 40 βαθμούς με ειδικό απορρυπαντικό για σκούρα ρούχα και ποτέ σε υψηλότερη θερμοκρασία.
#2 Καλό είναι να τα πλύνουμε πρώτη φορά με κρύο νερό στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα και να χρησιμοποιήσουμε την προτιμώμενη ποσότητα απορρυπαντικού γιατί η επιπλέον ποσότητα μπορεί επίσης να ξεθωριάσει τα ρούχα μας.
#3 Στη συνέχεια φροντίζουμε όχι απλά να πλύνουμε όλα τα μαύρα ρούχα μαζί αλλά να τα χωρίσουμε με βάση το είδος του υφάσματός τους. Όταν πλένουμε τα χοντρά υφάσματα μαζί με τα πιο λεπτά υφάσματα τότε μπορεί τα λεπτότερα υφάσματα να φθαρούν και να αρχίσουν να ξεθωριάζουν ενώ τα πιο χοντρά υφάσματα δεν θα πλυθούν σωστά και θα πρέπει να τα ξαναβάλουμε στο πλυντήριο. Εξτρά ταλαιπωρία δηλαδή για τα ρούχα και για εμάς.
#4 Τέλος, τα βάζουμε για πλύσιμο πάντα από την ανάποδη και δεν τα αφήνουμε ποτέ να στεγνώσουν στον ήλιο αλλά σε σκιερό μέρος. Ο ήλιος τα ξεθωριάζει και όπως είπαμε και παραπάνω αν συμβεί αυτό δεν υπάρχει «δρόμος επιστροφής». Καλή επιτυχία και ευχόμαστε με αυτά τα tips τα total black looks σου να παραμείνουν «total black» για πολύ πολύ καιρό.
 Tι να φορέσεις σε wedding party αν είσαι μέσα στους λίγους (&κομψούς) καλεσμένους;

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: