Τεράστιες καταστροφές από τη φωτιά στη Μόρια: 13.000 πρόσφυγες στο δρόμο [βίντεο]

Ανάμεσα στους πρόσφυγες και 35 θετικοί στον κορωνοϊό

Τεράστια καταστροφή προκλήθηκε στον καταυλισμό των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες, οι διαθέσιμες δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στο νησί της Λέσβου.

Αργά το βράδυ ξέσπασαν δύο πυρκαγιές στη Δυτική Λέσβο, σε Άντισσα και Βατούσα, ξέσπασαν και δεκάδες εστίες εντός και εκτός δομής του ΚΥΤ Μόριας, στην άλλη άκρη του νησιού.

Το σύνολο του εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού που συνεχίζει να καίγεται, ενώ στην Άντισσα η φωτιά είναι σε ύφεση και στη Βατούσα εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Οι 13.000 πρόσφυγες, με όσα υπάρχοντά τους πρόλαβαν να πάρουν μαζί, βρίσκονται στο δρόμο, μη γνωρίζοντας τι επιφυλάσσει πλέον γι’ αυτούς το μέλλον.

Ένταση πριν τις φωτιές

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών στο ΚΥΤ Μόριας, καθώς ομάδα μεταναστών φέρεται να αντέδρασε στο άκουσμα πως ύστερα από 2.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντός της δομής.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θεωρούν ότι είναι πιθανό πίσω από αυτή την εξέγερση να βρίσκονται ξενόφερτες ΜΚΟ που έχουν προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα και οι ίδιοι άνθρωποι που στέλνουν οικογένειες μεταναστών στην Πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:Πρόταση για lockdown στην εστίαση από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: