Τέλος στην τηλεργασία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα διαβατήρια Covid στη Βρετανία από τις 27 Ιανουαρίου

Ο Μπόρις Τζόνσον χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία της νόσου Covid — Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων παρουσιάζεται στη χώρα

Άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα του κορωνοιού μειώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, καταργούνται η τηλεργασία, τα «διαβατήρια Covid» όπως και χρήση μάσκας με το βρετανικό δίκτυο Sky News να μεταδίδει ότι τα μέτρα του «Plan B» που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Λονδίνου, χαλαρώνουν.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία τη Βουλή των Κοινοτήτων, τα μέτρα θα αρθούν από την επόμενη Πέμπτη προσθέτοντας ότι τα κρούσματα του κορωνοιού έχουν μειωθεί και η παραλλαγή «Όμικρον» έχει πιθανότατα κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Υγείας, 19.450 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοιό, ασημειώνοντας μείωση κατά 2% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: