Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών στην Τουρκία δίνει ο Ερντογάν

Θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του ’23 —   Οι αναλυτές θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας στην χώρα δυσκολεύει τον Τούρκο πρόεδρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον διεθνή Τύπο για την υγεία του βρέθηκε σε εγκαίνια νοσοκομείου. Μάλιστα,  ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της πενταετούς θητείας του και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2023. “Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, στοχεύει σε άλλη μία νίκη, με στόχο -εκτός από το να παραμείνει στην εξουσία- να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας του, ξεπερνώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Πάντως τα πράγματα για τον ίδιο δεν είναι καλά. Το τελευταίο διάστημα, φωνές της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικοί αναλυτές “έβλεπαν” πρόωρες εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 20% και τη λίρα να κατρακυλά. Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει χάσει έδαφος, ειδικά στους νέους.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: