Τελικά 66 πληρώματα ξεκινούν σήμερα για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016

 

Μετά τον τεχνικό έλεγχο που έγινε χθές στην έδρα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, από τα 78 αυτοκίνητα που δήλωσαν συμμετοχή, 66 πήραν το πράσινο φώς για την εκκίνηση.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στο Ζάππειο Μέγαρο τόσο για την κατηγορία Sporting όσο και για τη Regularity. Θα ξεκινήσουν 29 πληρώματα στην κατηγορία Sporting και 37 πληρώματα στην κατηγορία Regularity .

Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Πελοπόννησο για να ολοκληρώσουν την πρώτη ημέρα του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος στο κέντρο του αγώνα, το πανέμορφο Ναύπλιο, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Φέτος το πρώτο σκέλος του αγώνα για την κατηγορία Sporting ,ξεκινάει με χώμα. Τα υπόλοιπα δύο είναι άσφαλτος. Ο αγώνας έχει 19 Εδικές Διαδρομές μήκους 255 χλμ. ενώ το  συνολικό μήκος  του αγώνα είναι 940 χλμ.

Το σκέλος για το  regularity του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος είναι εξίσου απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 χλμ. και περιλαμβάνει 27 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.

Για την ιστορία να σας πούμε ότι το πιο παλιό αυτοκίνητο είναι χρονολογίας 1958 και το νεότερο χρονολογίας 1990 σε έκδοση δρόμου η αγωνιστική.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: