Τελευταίο ζεστό διήμερο και από τη Δευτέρα πτώση της θερμοκρασίας

Τελευταίο ζεστό διήμερο και από τη Δευτέρα πτώση της θερμοκρασίας

Ενα… τελευταίο 40άρι μάς χαρίζει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Σεπτέμβριος και από Δευτέρα μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο! Μάλιστα η ομπρέλα θα αποτελέσει απαραίτητο αξεσουάρ για την Κυριακή των εκλογών, καθώς αναμένονται βροχές και ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερινή θα μας αποχαιρετήσει με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» την Κυριακή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό ωστόσο θα είναι το «κύκνειο άσμα» άσμα του φετινού καλοκαιριού, αφού από την αρχή κιόλας της εβδομάδας το σκηνικό του καιρού αλλάζει τελείως.

Από τη Δευτέρα τα πρώτα φθινοπωρινά σημάδια θα γίνουν αισθητά με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ την Τρίτη η υψηλότερη που αναμένεται να σημειωθεί θα είναι οι 29 βαθμοί Κελσίου. Ως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου δεν αναμένεται μεγάλη μεταβολή, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου και κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες.

Το φθινόπωρο φαίνεται ότι θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή του το Σαββατοκύριακο 19 και 20 του μήνα όταν, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα πάμε στις κάλπες με θερμοκρασία που δεν θα ξεπερνάει τους 24 βαθμούς Κελσίου, έντονες συννεφιές και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα έως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, το πρώτο τριήμερο του Οκτωβρίου ο καιρός θα δείξει τα «» του με ακόμη μεγαλύτερη «βουτιά» του υδράργυρου και ισχυρές καταιγίδες.

Πηγή: espressonews

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: