Τελευταίο GRAND PRIX για το 2019  στο Abu Dhabi

 

Τo 21o και τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στη F1 δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ο Lewis Hamilton  είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2019 ενώ Mercedes έχει κατακτήσει άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο.

Λόγω της υπερβολικής ζέστης στο Abu Dhabi ο αγώνας θα ξεκινήσει  αργά το απόγευμα και θα τελειώσει το βράδυ.

Για τον αγώνα αυτό η Pirelli επέλεξε τον πιο μαλακό συνδυασμό γομών της γκάμας: C3 ως λευκή/σκληρή, C4 ως κίτρινη/μέση και C5 ως κόκκινη/μαλακή. Αναμένεται να ταιριάξουν καλά με τη λεία επιφάνεια στην πίστα της Γιας Μαρίνα, παρέχοντας το βέλτιστο συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και πρόσφυσης.


Circuit Detail

Για την ιστορία πρέπει να ξέρετε ότι η «Γιας Μαρίνα»  βρίσκεται στο μέσο όρο της σεζόν όσον αφορά στην τραχύτητα. Έχει λεία άσφαλτο  και ένα καλά ισορροπημένο μείγμα στροφών. Απαιτεί ελκτική πρόσφυση και σταθερότητα στο φρενάρισμα ενώ τα πλευρικά φορτία είναι μικρά. Παραδοσιακά στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι βλέπουμε στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών που παρουσιάζουν χαμηλή φθορά και πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει και φέτος. Η πιο σκληρή επιλογή γόμας είναι ένα επίπεδο σκληρότερη από την αντίστοιχη περσινή, όπου είχαν επιλεγεί η πολύ μαλακή, η πάρα πολύ μαλακή και η εξαιρετικά μαλακή γόμα. Πέρυσι ο Lewis Hamilton κέρδισε στον αγώνα, αλλάζοντας από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα, σχετικά νωρίς, υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Καθώς το Grand Prix εξελίσσεται βράδυ, η θερμοκρασία οδοστρώματος μειώνεται δραστικά κατά τη διάρκειά του. Τα μονοθέσια έχουν ήδη ελαφρύνει από τα καύσιμα και αυτό βοηθά τα ελαστικά να αντέξουν περισσότερο.

Μετά τον αγώνα θα ξεκινήσουν σε αυτή την πίστα για όλες τις ομάδες οι δοκιμές εξέλιξης της νέας χρονιάς.Όλες οι ομάδες της F1 θα έχουν στη διάθεσή τους 20 σετ ελαστικών φετινών γομών και άλλα τόσα νέων γομών ώστε Τρίτη και Τετάρτη να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των ελαστικών του 2019 με τα ισοδύναμά τους για το 2020. Η Pirelli θα επιλέξει 12 απ’ αυτά τα σετ για λογαριασμό των ομάδων ( ανάμεσά τους σετ από τις γόμες C3 και C4 τόσο του 2019 όσο και του 2020, για σύγκριση). Οι ομάδες θα επιλέξουν μόνες τους τα υπόλοιπα σετ.

 

 

 

Τελευταίο GRAND PRIX για το 2019  στο Abu Dhabi gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: