ΤΑΡΤΑ FERRERO


«Τάρτα φερέρο … δεν περιγράφω άλλο. Λατρεύω τα γλυκά όπως οι περισσότεροι . Έχω ξοδέψει αμέτρητες βενζίνες ακολουθώντας το κυνήγι του καλύτερου προφιτερόλ , παγωτού , μιλφέιγ , τάρτας , τούρτας φράουλας και έχω αυτοανακηρυχθεί σε ειδικό. Μπορεί στο να είμαι σαβούρας αλλά στα γλυκά θεωρώ τον εαυτό μου γκουρού όσο ταπεινό και αν ακούγεται αυτό. Η τάρτα φερέρο παίζει σε πολύ υψηλά στάνταρ . Δύσκολα θα απογητεύσει κάποιον γλυκατζή.»

Υλικά

  • 300 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 15 μπισκότα πτι μπέρ
  • 750 γρ.nutella
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 4 κρόκους
  • 2 κούπες γάλα
  • Λίγη βανίλια
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • Σιρόπι σοκολάτας

Οδηγίες

  • 1.Αλέθουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα στο μπλέντερ.

  • 2.Τα ανακατεύουμε με 100γρ. βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας NUTELLA.

  • 3.Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα 28’.

  • 4.Το στρώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση .
  • 5.Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
  • 6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,το κόρν φλάουρ ,τους κρόκους με ¼ κούπας γάλα.
  • 7.Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
  • 8.Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά.

  • 9.Προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

  • 10.Μεταφέρουμε την κρέμα στο μίξερ και την ενώνουμε με την υπόλοιπη NUTELLA.
  • 11.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα με την βάση.

  • 12.Την αφήνουμε 6-7 ώρες στο ψυγείο και αφού την ξεφορμάρουμε τη στολίζουμε με λίγα φουντούκια σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: