«Τάρτα φερέρο … δεν περιγράφω άλλο. Λατρεύω τα γλυκά όπως οι περισσότεροι . Έχω ξοδέψει αμέτρητες βενζίνες ακολουθώντας το κυνήγι του καλύτερου προφιτερόλ , παγωτού , μιλφέιγ , τάρτας , τούρτας φράουλας και έχω αυτοανακηρυχθεί σε ειδικό. Μπορεί στο να είμαι σαβούρας αλλά στα γλυκά θεωρώ τον εαυτό μου γκουρού όσο ταπεινό και αν ακούγεται αυτό. Η τάρτα φερέρο παίζει σε πολύ υψηλά στάνταρ . Δύσκολα θα απογητεύσει κάποιον γλυκατζή.»
Υλικά
- 300 γρ. φουντούκια
- 150 γρ. βούτυρο
- 15 μπισκότα πτι μπέρ
- 750 γρ.nutella
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 4 κρόκους
- 2 κούπες γάλα
- Λίγη βανίλια
- 125 γρ. κουβερτούρα
- Σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες
- 1.Αλέθουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- 2.Τα ανακατεύουμε με 100γρ. βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας NUTELLA.
- 3.Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα 28’.
- 4.Το στρώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση .
- 5.Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
- 6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,το κόρν φλάουρ ,τους κρόκους με ¼ κούπας γάλα.
- 7.Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
- 8.Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά.
- 9.Προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- 10.Μεταφέρουμε την κρέμα στο μίξερ και την ενώνουμε με την υπόλοιπη NUTELLA.
- 11.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα με την βάση.
- 12.Την αφήνουμε 6-7 ώρες στο ψυγείο και αφού την ξεφορμάρουμε τη στολίζουμε με λίγα φουντούκια σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό