Ταλιμπάν: Η ματαίωση των συνομιλιών θα σημάνει περισσότερες απώλειες για τις ΗΠΑ

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν σήμερα πως η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ματαιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την ηγεσία τους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπων και περιουσιών για τις ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί θα υποφέρουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από την ακύρωση των συνομιλιών», ανέφερε σε μια δήλωση ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος της σκληροπυρηνικής ανταρτικής οργάνωσης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε πως οι συνομιλίες διεξάγονταν ομαλά μέχρι χθες Σάββατο και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαχθούν ενδο-αφγανικές συνομιλίες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αφγανιστάν Ρόλαντ Κόμπια δήλωσε σήμερα πως πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές αυτόν τον μήνα καθώς η χώρα χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που θα έχει λάβει ανανεωμένη δημοκρατική εντολή από τους πολίτες.

«Φαίνεται σήμερα πως η γραμμή της ΕΕ που συνιστούσε την προετοιμασία εκλογών παράλληλα και ως εάν να μην υπήρχε αφγανική ειρηνευτική διαδικασία δεν ήταν ασύνετη. Οι εκλογές καθίστανται όλο και πιο απαραίτητες κάθε ώρα που περνά», έγραψε ο Κόμπια σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κόμπια ανήρτησε το τουίτ του μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ματαίωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους Ταλιμπάν για ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας.

Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Σεπτεμβρίου αλλά οι Ταλιμπάν είναι αντίθετοι με αυτές.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: