Ταλαιπωρείστε τη γάτα σας στο τάισμα – Θα είναι πιο υγιής και ευτυχισμένη (βίντεο)

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το παιχνίδι δεν βοηθά τις γάτες μόνο να είναι ισορροπημένες, αλλά τις προστατεύει και από μια σειρά ύπουλων ασθενειών.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Feline Medicine and Surgery, δείχνει ότι είναι ευεργετικό τόσο για την ευτυχία, όσο και για την υγεία μιας γάτας να συνδυάζει το παιχνίδι με το φαγητό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να βελτιώσεις την καθημερινότητα μιας γάτας είναι να κάνεις την ίδια τη διαδικασία του φαγητού περιπέτεια και παιχνίδι.

Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Βάζοντας για παράδειγμα την τροφή μέσα σε μια τσαλακωμένη χαρτοσακούλα ή μέσα σε ειδικά δοχεία που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στη διάρκεια της έρευνας, γάτες που μπήκαν στη διαδικασία να ταλαιπωρηθούν (δηλαδή να διασκεδάσουν) για να τραφούν, έφτασαν να χάσουν μέχρι και το 20% του βάρους τους μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Παράλληλα, μια γάτα ηλικίας τριών ετών η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιθετικότητας, το έλυσε μέσα σε περίπου έξι μήνες, ενώ μία άλλη, ηλικίας δύο ετών, ξεπέρασε τη φοβία της για τους ανθρώπους.

viral

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: