Ταξιδιωτική οδηγία Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Προειδοποιούν πως αν κάποιος επισκεφθεί την Ελλάδα, νοσήσει και χρειαστεί βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δηλαδή δεν αφορούν την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Ο υγειονομικός φορέας των ΗΠΑ καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα, εξηγώντας πως ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι υψηλός, ενώ σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Ακόμη, όσοι, παρά την οδηγία, δεν αναβάλουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας της χώρας μας αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν σε αυτή, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC υπογραμμίζει ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ μέχρι να αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια, ενώ αν έρθει σε επαφή με κάποιο που είχε νοσήσει από κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβληθούν σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.

Διαβάστε ακόμη:Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι εστίες των κρουσμάτων – Ποιες περιοχές ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: