Τάκος με γαρίδες και σος κόλιανδρου

Υλικά (για 12 άτομα)

  • 900 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. σκόρδο
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Ξυλάκια για σουβλάκια
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 24 τορτίγιες καλαμποκιού

Για της σος κόλιανδρου

  • 1 φλ. τσαγιού sour cream (ξινόκρεμα)
  • 3 κ. σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ξύσμα από λάιμ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λάχανο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο
  • 1 κ. σ. πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέστε την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι όλα τα υλικά να πάνε παντού.
  2. Τοποθετείστε τις γαρίδες στα ξυλάκια για το σουβλάκι (3-4 στο καθένα).
  3. Πριν ψήσετε στο γκριλ λαδώστε τις γαρίδες με ένα πινέλο.
  4. Ψήστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Απομακρύνετε από τα ξυλάκια τις γαρίδες και αφήστε στην άκρη.

Για της σος κόλιανδρου

  1. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το λάχανο και το κόκκινο λάχανο, την ψιλοκομμένη jalapeno, τη μισή sour cream και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού η κρέμα.
  2. Τοποθετείστε την τορτίγια καλαμποκιού σε ένα πιάτο, βάλτε μια στρώση από τη σαλάτα με το λάχανο, τοποθετείστε από πάνω 4 γαρίδες, προσθέστε μία με δύο κουταλιές σος κόλιανδρου και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: