ΤΑΙΠΕΔ: Στόχος έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018 από τις αποκρατικοποιήσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 6 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα οποία κατανέμονται σε 500 εκατ. ευρώ για το 2016, σε 2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και σε 3,5 δισ. ευρώ για το 2018.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Ταμείου, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, για το 2017 τα έσοδα αναμένεται να προέλθουν από τη Fraport (έχουν εισπραχθεί), το Ελληνικό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΛΘ, την Αφάντου στη Ρόδο, τη ΔΕΣΦΑ, από ακίνητα του Δημοσίου, από κάποια από τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια και από τις μαρίνες. Για το επόμενο έτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εταιρείες ενέργειας, το ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ, το 30% του «Ελ. Βενιζέλος», κ.ά.

Ειδικό βάρος δίδεται, σύμφωνα με την κα. Τσιτσογιαννοπούλου, στα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, μελετώντας το καθένα από αυτά ξεχωριστά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μετά τη μελέτη θα προχωρήσει η πώληση ή η μίσθωση για τα αξιοποιήσιμα λιμάνια ή τα τμήματά τους και τα υπόλοιπα μη αξιοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία θα παραχωρηθούν στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), το αρμόδιο σκέλος του υπερταμείου.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: