Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές..Προσαγωγή δεκαπεντάχρονης μαθήτριας!!

Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές..Προσαγωγή δεκαπεντάχρονης μαθήτριας!!

Κλιμακώνονται οι αστυνομικές ενέργειες εντοπισμού των δραστών της καταδρομικής επίθεσης στα μεταλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής μαζί με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Προχθές καταγράφηκε η προσαγωγή δεκαπεντάχρονης μαθήτριας της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, η οποία κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Αυτή η αστυνομική ενέργεια προκάλεσε την καθιστική διαμαρτυρία μαθητών και κατοίκων έξω από το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, οι οποίοι κάνουν λόγο για προσαγωγές ανηλίκων στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.
Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της καταδρομικής επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού, βρίσκονται σε τελικό στάδιο, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της .
Σύμφωνα με το newsit,από τις άρσεις απορρήτων των επικοινωνιών και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τον χώρο της επίθεσης φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοίκους της περιοχής και πρέπει να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί και απόλυτες τεκμηριώσεις ενοχής τους εξαιτίας του κινδύνου έντονων αντιδράσεων. «Έχουν καταρριφθεί πολλά άλλοθι» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και των τοπικών αστυνομικών αρχών.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αναφέρεται ότι είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται παιδιά στα αστυνομικά τμήματα για ανακρίσεις και καταθέσεις. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν πως παιδιά «ανακρίνονται, τρομοκρατούνται, εκβιάζονται, και υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού».
«Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:
Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε! 
Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!» τονίζει το συντονιστικό φορέων της περιοχής.
Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζουν ως κοινωνικά απαράδεκτη και νομικά μετέωρη, την προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στα μεταλλεία στις Σκουριές, εξέδωσαν και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων της Χαλκιδικής, που εναντιώνονται στο της εξόρυξης χρυσού. Οι δικηγόροι προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, τόσο στη και τη , όσο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ευχαριστώντας παράλληλα νομικούς από όλη τη χώρα που δηλώνουν έτοιμοι να συμπαρασταθούν. Σε κάποια αποσπάσματα της ανακοίνωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η μέθοδος γνωστή πιά: πολύωρη ανάκριση και λήψη DNA, ενδεδυμένη με το μανδύα “προσαγωγής” ή “κατάθεσης μάρτυρα” για να απαγορευθεί η συμπαράσταση δικηγόρου, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ και κυρίως ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ούτε με το νομικό πολιτισμό της χώρας και κατά την άποψή μας ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ουσιαστικά τίποτα».

Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές..Προσαγωγή δεκαπεντάχρονης μαθήτριας!!

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: