Τα ζώδια του τριημέρου

Την ημέρα του Πάσχα η όψη της Σελήνης με τον Ποσειδώνα και τον Δία βοηθάει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με ειλικρίνεια, γι’ αυτό σε τυχόν σχόλιο της ξινής θειάς σας στο τραπέζι γιατί είστε ακόμα ανύπαντροι μπορείτε να είστε απόλυτα ειλικρινείς και να πείτε «για να φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν, θεία Τούλα» ή και κάτι πιο βαρύ, αναλόγως το στιγμιαίο μεγιεμελέ σας.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, αλλιώς θα σας πάρουν την πετσούλα του αρνιού μέσα από τα χέρια πάνω από τη σούβλα. 

ΚΡΙΟΣ

Έξαλλοι είστε – κι αν δεν το δείχνετε, μπράβο σας, εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να δω ποτέ Γκοτζίλα να κρύβει τη συναισθηματική του κατάσταση. Η δουλειά σας έχει ζορίσει, τα προσωπικά σάς έχουν στριμώξει σε μια γωνία (του μυαλού σας και μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και πάλι στρίμωγμα το λες), το σόι θέλει τα δικά του κι εσείς πρέπει να βρείτε διέξοδο και κάπου αλλού εκτός από το κοκορέτσι. Οι έξοδοι είναι πιο μονόδρομος από ό,τι ήταν η ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας στις αρχές της Μεταπολίτευσης, συνεπώς αν καταφέρετε να βουλώσετε το στόμα στη θεία Ματούλα που σας ρωτάει επανειλημμένα άσχετα πράγματα την ώρα που καίγεστε (και κυριολεκτικά) να σερβίρετε το αρνί, τότε το τριήμερο του Πάσχα θα είναι κομπλέ. Να θυμάστε ότι, όσα κολλήματα κι αν φάτε εσείς, ο Θανάσης θα κάνει τα δικά του.

Ιδανικός μεζές για τον Κριό από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Γαρδούμπα. Πρώτον γιατί σας θυμίζει τη συναισθηματική σας κατάσταση για το πρώτο τρίμηνο του έτους και δεύτερον γιατί απευθύνεται μόνο σε μερακλήδες.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ζωή σας αυτές τις μέρες είναι μια καλοδουλεμένη ρουτίνα, την οποία εκτελείτε ευλαβικά με μοναδικό σκοπό να έρθει η στιγμή που ισοδυναμεί στη «λέλα» σας (και δεν εννοώ τη Λέλα την ξαδέρφη σας, αλλά την, έστω και προσωρινή, «απόλυση» από τον «επαγγελματικό στρατό», δηλαδή ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΗΜΑΔΑΣ). Από την Τετάρτη μέσα στο κεφάλι σας παίζει Πασχάλης Αρβανιτίδης σε ποτ πουρί, καθώς αποφεύγετε με κάθε κόστος να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ζήτημα χρειάζεται άμεση επίλυση – εξάλλου το μόνο που δε μπορεί να μετατεθεί για μετά το Πάσχα είναι το σουβλιστό αρνί, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το Μεγάλο Σάββατο η διάθεσή σας δε μπορεί να επηρεαστεί από τίποτα άσχημο ή, έστω, αλλόκοτο και εκτός προγράμματος. Η ξεκούραση είναι το μεγάλο ζητούμενο από αυτό το τριήμερο. Με ρεαλιστικό πρόγραμμα και με το να κάνετε το χατίρι πρωτίστως στον εαυτό σας, όλα θα γίνουν.

Ιδανικός μεζές για τον Ταύρο από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Το τσουρέκι και η δίκιλη πραλίνα φουντουκιού που πιπιλάτε από το πρωί της Κυριακής που σας άφησε η μάνα σας να την ανοίξετε μπροστά στη γιαγιά σας που νηστεύει σερί από τα Χριστούγεννα και θα σκανδαλιζότανε αλλιώς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

H Μεγάλη Βδομάδα μέσα σας περιλαμβάνει στοιχεία από παλιότερους χωρισμούς (ή εκείνον τον ένα), το C με το οποίο πήρατε το Lower ενώ πηγαίνατε για Α, μια αποτυχημένη εκδρομή στα Κιούρκα με τις καλύτερές σας φίλες, δυο ομηρικούς καβγάδες με τη μάνα σας στη β΄ λυκείου, το τελευταίο μάθημα που χρωστούσατε για πτυχίο και δώσατε συνολικά επτά φορές, καθώς και τον χωρισμό Channing Tatum – Jenna Dewan. Φυσικά και πρέπει να ηρεμήσετε λίγο, φυσικά και αυτό θα γίνει από Μεγάλη Παρασκευή (μέρα πένθους και μόνο εσείς μπορείτε να αισθανθείτε in character) και εννοείται η ενδιάμεση ζημιά θα εξαφανιστεί μόλις κάνει την εμφάνισή της η μαγειρίτσα στο τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου. Η αλήθεια είναι πως το μόνο που πρέπει αληθινά να σας απασχολήσει είναι τα λεφτάκια, και το πώς δε θα τα κάνετε στραγάλια (RIP δώρο Πάσχα), άντε μαζί με αυτό και το πώς δε θα φουλάρετε με κακή διάθεση μετά το ανελέητο φαγοπότι που θα πάρει διαστάσεις φιέστας γαλατικού χωριού.

Ιδανικός μεζές για τον Δίδυμο από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Ένας κουβάς πατατούλες στο φούρνο, στις οποίες η γιαγιά σας έχει φροντίσει να ρίξει ΚΑΙ φυτίνη, εκτός από τα ξίγκια του αρνιού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καταρχάς κλείστε την τηλεόραση ή, τέλος πάντων, μη δείτε για 658η φορά το «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», διότι καλή η τηλεοπτική παράδοση του Πάσχα, αλλά ας μη μαραθούν οι ωοθήκες σας από δικό σας σφάλμα, μέρες που ‘ναι. Κατά δεύτερον, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σας είναι πολλές και το decompress του τριημέρου είναι επιτακτικότερο κι από την αγορά λαμπάδας-αβγού-παπουτσιών στο βαφτιστήρι σας. Ας πάει το σκασμένο με περσινά all star στην Ανάσταση, πολλοί θα το δουν και λίγοι θα το καταλάβουν. Ο Θανάσης σάς τα λέει περίεργα (ή καθόλου) και η καλύτερη λύση για τις μέρες είναι να αφεθείτε στο πνεύμα τους, με churching τη Μεγάλη Παρασκευή (μουσικά το Shine on you Crazy Diamond της Ορθοδοξίας) και όσους καφέδες προλάβετε να πιείτε το Μεγάλο Σάββατο πριν πάτε σπίτι να βοηθήσετε τη μάνα σας με το πλύσιμο των εντοσθίων. Θυμάστε τις φορές που επιμένουν να σας δώσουν βοήθεια κι εσείς τους συνδέετε με Οντάριο, ενώ παραλλήλως κατεβάζετε παροχή; Αντιδράστε στα καλέσματα των ημερών και τις αγχωτικές σας σκέψεις ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Δε βοηθάει ο ανάδρομος, γι’ αυτό μην τον βοηθήσετε κι εσείς.

Ιδανικός μεζές από το πασχαλιάτικο τραπέζι για τον Καρκίνο: Η πατατοσαλάτα που φτιάξατε μόνοι σας, γιατί σιγά μην καθίσετε να ξεντεριάζετε αρνιά με την κυρα-Τασία, έχετε και ζωή να ζήσετε.

ΛΕΩΝ

Κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει για το τριήμερο του Πάσχα, παρότι έχετε κλείσει για καφέ/ ποτό/ τουλούμπα ως και ένα μισάωρο κενό που έχετε ανάμεσα στο κομμωτήριο και το σελάκ, για να χωρέσει και η τριτοξαδέρφη σας που ήρθε από τη Δράμα για τις γιορτές. Στην περίπτωση αυτή συμβαίνουν δυο πράγματα: πρώτον, σας έχει πιάσει η άνοιξη από τον γιακά και σας κοπανάει πάνω σε ανθισμένες νεραντζιές και δεύτερον, το σπίτι σας θυμίζει διάφορα (χαμένες ευκαιρίες των ημερών, μεγάλες αλλαγές που μόλις κάνατε) και έτσι προτιμάτε τους έξω χώρους, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας χωρίς να λογοδοτείτε σε κανέναν. Η ξεκούραση είναι, βέβαια, το ζήτημα κι αυτό πρέπει να κυνηγήσετε, για να μην το πληρώσετε από βδομάδα. Ο ανάδρομος εξακολουθεί να μας ξύνει τα άντερα συλλήβδην, οπότε προσοχή στο τι λέτε, τι εννοείτε και τι πιστεύετε ότι θα πιάσει ο άλλος, και ειδικά ο Θανάσης.

Ιδανικός μεζές για τον Λέοντα από το πασχαλινό τραπέζι: «Μια μπύρα δώσε μου, να μην μπλέξω τα χτεσινά με τα σημερινά». Ναι, με χανγκόβερ θα πάτε, εννοείται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καταρχάς μπράβο σας που αποφασίσατε να παραμείνετε στη βάση σας (πνευματικά κυρίως) και να μην πιστέψετε ότι θα αλλάξει κάτι αν πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια για να κάνετε Πάσχα με τη συννυφάδα σας, η οποία και άμπαλη είναι στο μαγείρεμα και δε σας αφήνει να οργανώσετε τα λοτζίστικς του πασχαλινού τραπεζιού όπως πρέπει. Ενιγουέι, ο νους σας είναι στο σον σον με τον Θανάση και καμία κατάνυξη δε θέλετε να περάσει από πάνω σας (πώς θέλει να το κάνει η Black Chyna με το καλό γούστο; ακριβώς έτσι), με αποτέλεσμα να παρατάτε τα πάντα ήδη από Μεγάλη Πέμπτη και να μην θέλετε ούτε να θυμάστε πού βρίσκεται η δουλειά σας. Καλό είναι αυτό, διότι μόνο έτσι θα ξεκουραστείτε τις μέρες που έρχονται, αν δε σας πιάσει η καλοσύνη και αποφασίσετε να βοηθήσετε τα σόγια σε διάφορες επικίνδυνες αποστολές.

Ιδανικός μεζές για τον Παρθένο από το πασχαλινό τραπέζι: «Μην ακουμπάτε τα λαδωμένα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο, να χαρείτε, λαδώνει και ο πάτος τους, Τασούλα πέρνα μωρή δυο σπανακοπιτάκια, όλη μέρα άπλωνα φύλλο και δεν πρόκαμα, τι, τελειώσανε; Δεν το πιστεύω, πάω να φέρω το dry clean, όλο το τραπεζομάντιλο το λαδώσατε πάλι».

ΖΥΓΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή ευτυχώς μαγειρεύουν άλλοι αυτές τις μέρες και εν γένη ασχολούνται με τα του πασχαλινού τραπεζιού και έτσι μπορείτε να ζήσετε το κλίμα των ημερών απερίσπαστοι και, ακόμα καλύτερα, με όλο το δώρο Πάσχα αφάγωτο. Τα της δουλειάς ανήκουν πλέον στις εργάσιμες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και δεν έχετε καμία όρεξη το προσεχές τριήμερο να ασχοληθείτε με οτιδήποτε συνεπάγεται επαναφορά στα άγχη και τις εντάσεις των συγκεκριμένων ημερών. Το κλίμα αλαφραίνει (αναπόφευκτα) όσο πλησιάζει το Μεγάλο Σάββατο, το πρόγραμμά σας είναι in the making, η παρέα έχει σχεδόν φιξαριστεί και τίποτα δε θα χαλάσει τη φασούλα, αν εξακολουθήσετε να το παίζετε Κινέζοι στους γύρω σας ως προς κaυτά ζητήματα που άπτονται των συναισθηματικών σας. Δεν είναι ώρα να αναλογιστείτε λάθη επικοινωνιακά, εκτός αν βρείτε το ψυχικό σθένος να επαναπροσδιορίσετε τις καταστάσεις. Ποιος γουστάρει όμως τέτοιες μέρες να πιάσει το υπαρξιακό κοπανέλι, σας ερωτώ; Ουδείς, σας απαντώ ευθύς αμέσως, αφήστε τα να καταλαγιάσουν, προέχει η άνοιξη.

Ιδανικός μεζές για τον Ζυγό από το πασχαλινό τραπέζι: Κοψίδια παντός είδους για γερά τσαούλια και μερακλήδικους ουρανίσκους. Μη βγάλετε άμεσα το Tullamore Dew, θα σας το πιει ο θείος Τάσος που δεν ξεχωρίζει το Glenlivet από τη τζιτζιμπύρα κι είναι κρίμα(ς).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Φυσικά και δε θα προλάβετε να κάνετε απολύτως τίποτα από αυτά που έχετε πει, ωστόσο κάπως πρέπει να ταΐσετε και τις εμμονούλες σας και αυτές τις ημέρες. Μέχρι στιγμής ο ανάδρομος σας έχει πάει όπως πήγε τον Cedric Diggory το Κύπελλο της Φωτιάς (ή την Πόπη Μαλλιωτάκη η σκέση – πάντα με κάπα οι σκέσεις – Μπάμπη Λαζαρίδη – Αγγελικής Ηλιάδη), αλλά του σκορπιού ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και κρατάτε καλά (αν και με λέξο συνδυαστικά με σιροπιαστά). Η συνεννόηση με τον κόσμο αποτελεί τον βασικό παράγοντα που σας οδηγεί καθημερινά στην τρέλα, τώρα αν πρέπει να επανεξετάσετε τα δικά σας αυτονόητα, αυτό είναι ένα θέμα που δεν προσφέρεται για τις ημέρες αυτές, εκτός αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο πάθος του αρνιού που θα σουβλίσετε γκλόριουσλι. Μη λέτε πολλά, μην κάνετε πολλά, μη ζορίζεστε χωρίς λόγο, ο Ιησούς θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα γιατί αυτή ήταν η δουλειά του, εσείς είστε απλώς ένας προϊστάμενος του ΙΚΑ Πατησίων.

Ιδανικός μεζές για τον Σκορπιό από το πασχαλινό τραπέζι: Τυράκια σε pairing με διαφορετικά κρασιά κι ας είναι και ρετσίνες Μεσογείων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Βάλτε ένα φρένο, γιατί με τη φόρα που έχετε πάρει δε μπορεί να σας παρακολουθήσει κανείς. Πρώτον, δουλίτσα: η δουλίτσα μένει πίσω αυτές τις μέρες διότι καθένας έχει τον δικό του χαβά και είναι απόλυτα (ναι, απόλυτα) λογικό. Δεύτερον, λεφτάκια: τα λεφτάκια σας πονάνε γιατί σας τρώει η τσέπη σας και το σύμπαν στέλνει εκπτωτικά κουπόνια από παντού στο δρόμο σας (It’s a trap, μη μασήσετε). Τρίτον, Θανάσης: ο Θανάσης γίνεται δέκτης όσων ανερμάτιστων πραγμάτων κάνετε (εξαιτίας ανάδρομου και διαφόρων παραθύρων που βρίσκετε μπας και πεισθεί ο κόσμος και δουλέψει σε κάθε επίπεδο όπως εσείς). Επειδή τα πολλά λόγια (ή λόγω ανάδρομου τα σκέτα λόγια) μπορεί να παρεξηγηθούν, το τριήμερο του Πάσχα επιδιώξτε να μιλήσετε κυρίως για ανώδυνα θέματα, το μαλλί της θείας Τούλας, τα κουλούρια της γιαγιάς σας, το νέο δίσκο της Νατάσας Θεοδωρίδου ή κάτι λαστιχάκια που ψωνίσατε 5 ευρώ τα 300 τεμάχια. Δεν είναι έτοιμοι να σας ακούσουν (επειδή έχετε δίκιο, όχι για κανέναν άλλο λόγο). Επίσης, για όνομα, ξεκουραστείτε λίγο, σας το ζητάω σαν χάρη εγώ προσωπικά.

Ιδανικός μεζές για τον Τοξότη από το πασχαλινό τραπέζι: Κοκορετσάκι σένιο με παγωμένη μπύρα, για να κάνετε channelling τον inner Αλέκο Παπαδήμα σας (εντάξει, ταυτόχρονα με την inner Coco Chanel σας, μπορεί να γίνει και αυτό).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καταρχάς να πούμε ότι αρνίσια μπόλια και οικογενειακοί καβγάδες δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους, πρώτον διότι το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και δεύτερον διότι πέφτουν βαριά και τα δυο, ιδίως αν στο τραπέζι βρίσκεται το διευρυμένο σόι, το οποίο μετά επιστρέφει σπίτι του και σας κουτσομπολεύει ανελέητα ως την επόμενη Λαμπρή. Κατά δεύτερον, όλα μοιάζουν όμορφα εξωτερικά, κι όλα μπορούν να γίνουν στ’ αλήθεια, αν πιεστείτε λιγάκι και πείτε ένα απλό “Θα το ζήσω” κι ας πάει στα κομμάτια όλο το άγχος που έχετε για μετά το Πάσχα με τις δουλειές και τα λεφτά. Πολλά πράγματα πρέπει να δουλευτούν μέσα σας και κυρίως το αίσθημα του ανικανοποίητου, γι’ αυτό φροντίστε να σας ικανοποιήσει η σούβλα, ώστε να κάνετε την αρχή. Μην εκνευριστείτε με τον Θανάση παραπάνω από όσο πρέπει: δεν είναι αυτή η αιτία που σας προβληματίζει η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις).

Ιδανικός μεζές για τον Αιγόκερω από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Η χτεσινοβραδινή μαγειρίτσα, η οποία έχει βγάλει τα αρώματά της και τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα – μα κανείς δε βλέπει Master Chef σ’ αυτή την οικογένεια;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κάτι σας λείπει διαρκώς κι αισθάνεστε σαν κριτής στο Μάστερ Σεφ, που δοκιμάζει ολημερίς πιάτα αλλά κανείς από τους διαγωνιζόμενους δεν έχει καταφέρει να «παντρέψει» το σαφράν με τη μπομπότα κι όλα μαζί με τον ανθό αλατιού και τα ντούριαν Ταϊλάνδης. Αυτό το χάσιμο μπορεί να θεραπευτεί ως ένα βαθμό με τη μετατόπιση ενδιαφέροντος (και δεν εννοούμε να αρχίσετε πάλι να σκέφτεστε εκείνον τον Θανάση τον προ δεκαετίας καψούρη μαζί σας). Οι φίλοι σας και οι δικοί σας μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τι είναι αυτό που σας λείπει για να χαρείτε τις διακοπές σας, όσο η ασυνεννοησία του ανάδρομου Ερμή αποσυντονίζει (ή τουλάχιστον προσπαθεί) τα επαγγελματικά σας σχέδια.

Ιδανικός μεζές για τον Υδροχόο από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Τα βραστά αβγά, διότι ως εκεί φτάνει το περιπετειώδες σας πνεύμα (άσε κάτω παιδί μου το αβγό από το τσουρέκι, ο Θεός ξέρει πότε το έβρασε η θεία η Νίτσα).

ΙΧΘΥΕΣ

Όλη μέρα αντηχεί στο κεφάλι σας η φράση «Τυχερός ο Βλάσσης που δεν ήρθε, εμένα όπου πάτε με κουβαλάτε». Ναι, δε θέλατε να πάτε ως το εξοχικό στο Δήλεσι, αλλά, πρώτον, δε σας ανάγκασε κανείς και δεύτερον, ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ; Να κλειδωθείτε στο σαλόνι και να κλαίτε την (πασχαλιάτικη) μοίρα σας; Σε κάθε περίπτωση, η κινητοποίησή σας θα γίνει, διότι υπάρχουν οι φίλοι σας, οι άνθρωποι στους οποίους θα χρωστάτε και το γεγονός ότι ακόμα μιλιέστε με το σόι σας. Η φασούλα της Αφροδίτης το Μεγάλο Σάββατο θα σας βοηθήσει να είστε πιο διαλλακτικοί/ προσαρμοστικοί/ μαλαγάνες απέναντι στον Θανάση – αλλά και γενικότερα τη ζωή, ώστε να πάτε ξαλαφρωμένοι στην Ανάσταση και χωρίς διάθεση να βάλετε φωτιά στην κρεπαρισμένη καούκα της μπροστινής που δε σκάει ούτε όταν αρχίζει να λέει ο παπά-Φώτης το Ευαγγέλιο στις 12 παρά 3 (#κατάνυξη).

Ιδανικός μεζές για τους Ιχθύες από το πασχαλιάτικο τραπέζι: Το τζατζίκι, αν ξανασκεφτείτε το θέμα της κοινωνικοποίησης κι αποφασίσετε να μείνετε σπίτι για να δείτε το «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» (μαζί με το κέφι σας).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: