Τα ζώδια του σαββατοκύριακου, εξαιρετικά αφιερωμένα στην επιστροφή του Game of Thrones

Από τις 10 του μήνα ο ανάδρομος Δίας (ως τις 12 Αυγούστου) μάς βοηθάει να ολοκληρώσουμε τα πρότζεκτ που έχουμε αφήσει μισοτελειωμένα και μισοξεχασμένα, ενώ είναι ιδανική περίοδος να προσθέσουμε στο καθημερινό πρόγραμμα πνευματικές δραστηριότητες (εντάξει, πέραν της καθημερινής παρακολούθησης Master Chef). Τα ζώδια της εβδομάδας είναι αφιερωμένα στη μεγάλη επιστροφή του Game of Thrones, που μας πήρε μπουμπούκια και μας κατάντησε θάμνους.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Σαν τον Jon Snow μετά την ανάσταση είστε χάρη στη Νέα Σελήνη πάνω σας, αφού ό,τι φάνηκε να ξεφουσκώνει από το παρελθόν (ευκαιρίες, γκόμενοι, δίαιτες, όπως θέλετε πείτε το) αντικαταστάθηκε από ωραιότατες νέες προοπτικές και τη σχετική όρεξη να τις ακολουθήσετε. Όπως πέταξε το γουναρικό πάνω στον Edd ο Jon όταν νεκραναστήθηκε και είπε πως η θητεία του τελείωσε, έτσι πρέπει να προχωρήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποφασιστικότητα σε ό,τι λαχταράει η ψυχούλα σας, αλλά και σύνεση ταυτόχρονα, διότι ο βιαστικός Άρης στον Οίκο της επικοινωνίας σας είναι πανέτοιμος να τα κάνει όλα γρήγορα – κι αυτό δεν πειράζει – και πρόχειρα – αυτό είναι πρόβλημα. Ο ανάδρομος Δίας για κάμποσο καιρό θα σας εξαναγκάζει να αμφισβητείτε τις αποφάσεις σας, όμως αυτό το κάνετε έτσι κι αλλιώς από μόνοι σας, ως Κριοί, συνεπώς, τι είχαμε, τι χάσαμε, όπως θα τραγουδούσε και η Έφη Σαρρή στον παραλίγο Βασιλιά του Βορρά.

ΤΑΥΡΟΣ

Η τσίτα της προηγούμενης εβδομάδας υποχώρησε κάπως, και ήδη αισθάνεστε ανανεωμένοι και ξαλαφρωμένοι, σχεδόν όσο ξαλάφρωσε ο Tyrion όταν καθάρισε τον πατέρα του (και αντίστοιχα όσο δεν συνέβη το ίδιο για τον Tywin, που για άλλο λόγο βρισκόταν σε εκείνο το μέρος αυτή την άτυχη στιγμή). Όπως και να έχει, η ενέργειά σας βρίσκει διεξόδους, είστε πιο ορεξάτοι από ό,τι τον προηγούμενο μήνα (κάτι σαν τον Tyrion όταν γνώρισε την Daenerys) και γενικώς ετοιμάζεστε για πολλές εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο (κάτι σαν τον Tyrion στην πρώτη σεζόν, όταν όλα ήταν ανέμελα και οι μισοί πρωταγωνιστές ζούσαν ακόμα). Ο ανάδρομος Δίας στον Τοξότη συνεπάγεται βέβαια ένα κράτημα στο “μεγιεμελέ” σας, μια τάση για απομόνωση και προσπάθεια αναθεώρησης της μέχρι τώρα ισχύουσας φιλοσοφίας σας (βλ. Tyrion στο Τείχος), ωστόσο όπως και να έχει το πράγμα, μέσα δεν θα καθίσετε – εξ ου και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ενσκήψει νέο νταραβέρι (το αντίθετο του Tyrion δηλαδή εδώ και 4 σεζόν). Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, το “I drink and I know things” συνεχίζει να ισχύει για εσάς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Χαμούλης επικρατεί στην κοινωνική σας ζωή με τη Νέα Σελήνη, κι από εκεί που μιλούσατε μόνο με τα αδέρφια σας (διότι ούτε αντέχατε κανέναν άλλον, ούτε όμως και σας άντεχε άνθρωπος με τον οποίο δεν είχατε συγγένεια β΄ βαθμού εκ πλαγίου τουλάχιστον), πλέον όλα δουλεύουν για να περνάτε καλά με τους φίλους σας, καλή ώρα σαν τον Jaime όταν συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ζωή και μετά από τη Cersei, και έτσι έβαλε στη ζωή του το συγκεκριμένο τραγούδι της Βανδή και τον Bronn, την Brienne και τα άλλα παιδιά. Ο Άρης πάνω σας θέλει να τα κάνει όλα όπα (καλή ώρα όπως ο Jaime μετά την 7η σεζόν), αλλάζοντας βασικές προτεραιότητες στη δουλειά και το σπίτι, και μεν στο πρώτο σκέλος θα δυσκολευτείτε διότι δεν είστε μόνοι, στο δεύτερο κάτι θα καταφέρετε, αρκεί να μην αφήσετε τον ανάδρομο Δία να σας σπείρει την αμφιβολία σε σχέση με τη σκοπιμότητα του σχεδίου σας που είναι το “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” (σταθερά μια φορά το χρόνο σάς συμβαίνει τούτο, την άνοιξη).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όπως η Sansa Stark κάποια στιγμή κατάλαβε ότι δεν την “έπαιρνε” να αφήνει άλλους να επιλέγουν για εκείνη τις εξελίξεις της ζωής της, έτσι κι εσείς έχετε πάρει απόφαση πως θα χρειαστεί να κινηθείτε σε διπλό ταμπλό. Από τη μια οι εξελίξεις στη δουλειά τρέχουν πολύ γρήγορα (από την προηγούμενη βδομάδα αισθάνεστε το υγρό πυρ να περιμένει να εκραγεί κάτω από τα πόδια σας), συνεπώς τώρα είναι η ώρα να βγάλετε από τη μέση τον συνάδελφο που νομίζει ότι είναι ο Littlefinger (από τα Δολιανά, αλλά και πάλι, αυτός το πιστεύει) και να δείξετε πόσο έχετε δουλέψει και τι ποιότητα έργου έχετε αφήσει πίσω σας. Παράλληλα, όμως, θα κάνετε και την αυτοκριτική σας, την ανασυγκρότηση δίσκων σας, με τεχνολογικούς όρους, προσπαθώντας να αφήσετε πίσω σας τυχόν πηγές τύψεων και άλλων συναισθημάτων που δεν είναι πολύ ωφέλιμα για την ψυχούλα ανθρώπων που καθορίζονται από τις ενοχές τους συχνότατα. Σκοπός δηλαδή είναι να γίνετε η Sansa στην 7η σεζόν, αλλά ταυτόχρονα να μη φλερτάρετε με τη Σωσώ Παπαδήμα στη 2η σεζόν. 

ΛΕΩΝ

Σαν του παπά το σκύλο γυρνάτε ή, αν προτιμάτε, σαν την Arya Stark μέχρι πριν από μια σεζόν, αφού η Νέα Σελήνη έβαλε φωτιά στα υπαρξιακά μπατζάκια σας, και πιστεύετε πως δεν θα μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να λειτουργείτε αντιστοίχως αν δεν ανοίξετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, μέσα από ταξίδια και νέες δραστηριότητες. Φυσικά, από το Valar Morghulis (με την έννοια του θανάτου των παλιών ιδεών και της συνακόλουθης πνευματικής αναγέννησης) ως το Valar Kourkoulis (Νίκος, για την ακρίβεια) είναι για εσάς δυο τσιγάρα δρόμος, συνεπώς αν θέλετε να ασχοληθείτε επί της ουσίας με αυτόν τον πειραματισμό που θα ανανεώσει τη ζωή σας, κάντε το, αλλά όχι σε βάρος της δουλειάς (καλή ώρα έχετε κι εσείς μια λίστα όπως η Arya, απλά η δική σας δε θα βαφτεί με αίμα), ούτε σε βάρος του Θανάση. Φυσικά και ο ανάδρομος Δίας θα αποσπάσει την προσοχή σας από ό,τι σχετίζεται με τον Θανάση, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό στην παρούσα φάση, με δεδομένο πως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

O λαός θέλει, δηλαδή ο Θανάσης ψήνεται πάρα πολύ (καλή ώρα ο Tormund που τρελαίνεται και μόνο στο άκουσμα των λέξεων Brienne of Tarth), ωστόσο εσείς μάλλον αφήσατε τη Νέα Σελήνη να φουντώσει τα πάθη σας λίγο παραπάνω από όσο “έπρεπε”, κι έτσι δε μπορείτε να διαχειριστείτε αυτές τις ημέρες τι θέλετε να κάνετε μαζί του και πώς όλο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά σας. Σαφέστατα και θα προσπαθήσετε να “τακτοποιήσετε” και το συναίσθημά σας, ευτυχώς όμως δεν θα τα καταφέρετε και θα “εξαναγκαστείτε” να το ζήσετε όπως όλοι οι άνθρωποι, κυρίως για να καταλάβετε μέχρι πού θα φτάνατε για τον Θανάση (ή, στην αντίθετη περίπτωση, αν φτάνατε μέχρι το περίπτερο, να το παραδεχτείτε και να προχωρήσετε). Η  δουλειά είναι πολλή και τόσο σημαντική, που μόνο με την προετοιμασία της Brienne για τη μεγάλη μάχη της 8ης σεζόν μπορεί να συγκριθεί, κι έτσι το Σαββατοκύριακο φαίνεται παραφορτωμένο, ωστόσο σκεφτείτε πως όλα για καλό γίνονται, ιδίως όταν χρειάζεται να βγείτε από τη βολή σας.

ΖΥΓΟΣ

Καμιά φορά σάς χτυπάει υπαρξιακός κεραυνός (κανονικός, όχι όταν ακούτε το “Να μ’ αφήσεις ήσυχη θέλω” από λάιβ εκτέλεση) και μπερδεύεστε σε σχέση με τις καθημερινές προτεραιότητες (ok, τα λεφτά είναι πάντα μια από αυτές) και το πώς θα δείξετε στους άλλους τι είναι αυτό που θέλετε/ εννοείτε (καλή ώρα ο Bran Stark όταν συνδέθηκε με WiFi και έκτοτε ξέρει τα πάντα αλλά δεν δύναται να τα εκφράσει άμεσα). Είστε μπερδεμένοι (αχ, Στέλιο, ήρθες, πότε ήρθες, καλησπέρα) κι αυτό σάς τρομάζει, όμως δεν υπάρχει λόγος (τεράστιας) ανησυχίας, πρώτον διότι οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δουλεύονται θέλετε δε θέλετε εδώ και μέρες, ενώ η ανανέωση της διάθεσής σας είναι μονόδρομος, όσο κι αν πιεστείτε επικοινωνιακά το επόμενο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε ότι και ο Bran έκανε το breakthrough εκεί που κανείς δεν το περίμενε και τον είχαν για ξεγραμμένο, εξάλλου το χάος (το καθημερινό για εσάς) είναι μια σκάλα που μπορεί να σας ανεβάσει σε δυσθεώρητα (εκ πρώτης όψεως) ύψη, στη δουλειά και την προσωπική ζωή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

H Nέα Σελήνη είχε ευεργετικές συνέπειες πάνω σας, αφού συνειδητοποιήσατε πως είναι ώρα να μην επαναλάβετε παλιά λάθη και πιεστείτε χωρίς λόγο για χάρη των άλλων ή για να αποδείξετε ότι απλά μπορείτε να έχετε 622 υποχρεώσεις κάθε μέρα και να βγαίνουν όλες τέλεια. Σαν την Olenna Tyrell κυκλοφορείτε λοιπόν αυτές τις μέρες, επισημαίνοντας σε όσους συμπαθείτε τι πρέπει να κάνουν και σε όσους σιχαίνεστε τι σας έχουν κάνει – κι αυτό ονομάζεται για εσάς “ποιότητα ζωής”. Παράλληλα είστε και πάρα πολύ στα χάι σας γκομενικώς, αφού η αυτοπεποίθησή σας βγαίνει προς τα έξω και έχει άμεσο αντίκτυπο στον Θανάση και το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε αυτές τις ημέρες είναι τι θα κάνετε με τα οικονομικά σας και πώς δε θα βρεθείτε πανί με πανί, έτσι απλά για το χόμπι, επειδή είστε φάμπιουλους και μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολύ πράμα έχει πέσει αυτές τις μέρες πάνω σας, με τη Νέα Σελήνη στα γκομενικά να έχει συνεπιφέρει πάνω σας το αποτέλεσμα “Daenerys Targaryen γνωρίζει μαυροντυμένο τεκνό στην 7η σεζόν και συνεπαίρνεται από την προσωπικότητά του, άσχετα αν δε γνωρίζει ακόμα ότι είναι ανιψιός της”. Η ορμή σας να δουλέψετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) παίρνει τα πάντα όλα σβάρνα και ενδέχεται να μη μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις (δε χρειάζεται κιόλας, η Dany αργά και σταθερά συνειδητοποίησε πως είναι η f*cking Queen of Everything) στη δουλειά και το σπίτι, όμως η αποστασιοποίηση που θα προσφέρει ο Δίας για το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στην καθημερινότητά σας αυτή την όψιμη σοφία, την αίσθηση πως δε χρειάζεται, για μια φορά, να γίνουν όλα γρήγορα για να γίνουν σωστά και όπως τα έχετε ονειρευτεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί να αισθάνεστε Lord Varys, πως από τις ενέργειές σας εξαρτάται ένα ολόκληρο Βασίλειο (ή και Επτά) και από τη ραδιουργία σας και τον προγραμματισμό σας συνάμα θα γίνουν όλα τέλεια μια των ημερών, ωστόσο αυτό είναι το εφέ της Νέας Σελήνης και της οικογενειακής ανανέωσης που έχει συνεπιφέρει και στην πραγματικότητα από μέσα σας είστε ο Theon Greyjoy πριν του πει ο Jon “‘λάρωσε, μαν, κι εσύ είσαι της οικογένειας, μην τρελαίνεσαι”. Η πολλή δουλειά που έχει πέσει παραπέμπει κι άλλο στις υποχρεώσεις του Theon, με τη διαφορά ότι εσείς δεν έχετε μεν να απελευθερώσετε την αδερφή σας από τον κοινωνιοπαθή θείο σας, αλλά και πάλι έχετε να ξημεροβραδιαστείτε στη δουλειά, ανεξαρτήτως του όποιου κινδύνου ελλοχεύει σε αυτήν. Νέοι άνθρωποι ίσως κάνουν την εμφάνισή τους αυτές τις ημέρες, ωστόσο εσείς έχετε μάτια μόνο για το Βασίλειο και το πώς θα γλιτώσετε από τον όγκο της δουλειάς που σας περιμένει στη γωνία, ωστόσο υπάρχουν και στιγμές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μόνο για το δικό σας well being (θυμηθείτε πως μέχρι και ο Theon κάποια στιγμή αγάπησε στ’ αλήθεια τον εαυτό του, άρα μπορείτε και εσείς).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είστε ρυθμιστικός παράγοντας στην παρέα σας αυτές τις ημέρες, σαν να λέμε αποτελείτε τον θεσμικό Υδροχόο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ομάδα ανθρώπων για να δίνει αυτό το τατς κουλαμάρας και ανανέωσης, και μπράβο σας για αυτό, αλλά μπράβο και στη Νέα Σελήνη που σας έδωσε μια ώθηση να βγείτε από το σπίτι σας. Γκομενικώς αισθάνεστε να σας λείπει κάτι ή μάλλον να μην πιάνετε το φουλ ποτένσιαλ σας, καθώς ο Άρης πιέζει για παραπάνω πράγματα και σάς δημιουργεί το άγχος που σταφίδιασε την Melisandre όταν έπεσε έξω στις προβλέψεις της για τον Stannis (μην πιστεύετε πως είχε σταφιδιάσει επειδή είναι 900 ετών, η λανθασμένη πρόβλεψη της το προκάλεσε αυτό). Επειδή όμως μοιράζεστε το ίδιο φάμπιουλουσνες με την Κόκκινη Ιέρεια, δε θα χάσετε την ψυχραιμία σας στα γκομενικά, ούτε και θα πάρετε εσπευσμένα όποια απόφαση σάς φαίνεται πιο εύκολη, αλλά θα το ζαλίσετε το πράγμα όσο χρειαστεί (το ίδιο ισχύει και για τη δουλειά). Ασχοληθείτε και λίγο με το σπίτι παρεμπιπτόντως, όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά θα γκρινιάζετε πως άλλοι αποφασίζουν για εσάς και δε θα αντέχει κανείς να σας ακούει.

ΙΧΘΥΕΣ

Γκομενικώς πάτε καλά (έστω, καλύτερα), κυρίως σε επίπεδο συναισθηματικής ισορροπίας, αφού η Αφροδίτη κάνει το θαύμα της και συνεπιφέρει αυτή τη γαλήνη και τη μακαριότητα που τόσο ψάχνετε και για την οποία τόσο τεμπελιάζετε υπό κανονικές συνθήκες. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το παράπονό σας πως, όταν κάτι πάει καλά, αυτομάτως πρέπει να χαλάει κάτι άλλο, είναι δικαίως διατυπωμένο προς το σύμπαν και θυμίζει λίγο τη ζωή του Sam Tarly (πάνω που μπήκε στο πανεπιστήμιο μπούκαραν οι Λευκοί Οδοιπόροι στο Westeros, πάνω που βρήκε κοπέλα να του αρέσει κινδυνεύει ο κόσμος να καταστραφεί, κ.ο.κ.). Στο ίδιο πνεύμα η καριέρα σας εγκαινιάζει μια πιο σταθερή πορεία, η οποία έχει μεν το καλό της ηρεμίας, ώστε να γκομενίσετε ανελέητα, ωστόσο σάς δημιουργεί ανασφάλεια, αφού είναι η πρώτη (για εσάς, πάντα) “πτώση ταχύτητας” μετά από έξι μήνες. Κουλ, έρχονται λεφτάκια, κάτι που δεν θα έχει ούτε ο Sam Tarly, ούτε κανένας άλλος αυτές τις ημέρες.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: