Τα ζώδια του σαββατοκύριακου. Bonus: Η Καθαρά Δευτέρα

H Νέα Σελήνη στους Ιχθύες στις 6 Μαρτίου προσπαθεί να βγάλει από μέσα μας (με το ζόρι, η αλήθεια είναι), τον καλό μας εαυτό, το ταπεινό χαμομηλάκι που κατανοεί κάθε ζαβομάρα στο πρόσωπο των άλλων, και που με βαθιά συμπόνια ανεβοκατεβάζει το κεφάλι συγκαταβατικά σε κάθε κουλαμάρα που ακούει εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή, επίσης στους Ιχθύες, από τις 5 Μαρτίου. Έχει έρθει η ώρα για ενδοσκόπηση, για επιστροφές ΧΩΡΙΣ καταστροφές και για μια τελευταία προσπάθεια ανασυγκρότησης δίσκων πριν την επίσημη έλευση της άνοιξης. Α, και όλα αυτά με τον Ουρανό να μπαίνει στον Ταύρο από τις 6 Μαρτίου και τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) να μεταλλάσσονται (δυνητικά) από ήρεμες δυνάμεις σε εκρηκτικές προσωπικότητες με εκκεντρικότητες από το πουθενά και καμία διάθεση συμβιβασμού για τίποτα λιγότερο από ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Αν ψηνόσασταν ήδη για τη μετακίνηση του Ουρανού λίγο πιο κει και, κυρίως, πάνω από το κεφάλι σας όπου βρισκόταν επί επτά ολόκληρα έτη, ήρθε η ώρα να βγείτε με σαμπάνιες στους δρόμους, καθώς ο αργός και βαρύς πλανήτης έχει περάσει στον Ταύρο και έτσι έφτασε η στιγμή ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΑΣ, μετά από μια μακρά περίοδο σύγχυσης (και δημιουργικότητας, δεν αντιλέγουμε) και νεύρων. Η Νέα Σελήνη έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να σας ηρεμήσει κι άλλο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να γίνετε πιο ευπροσάρμοστοι – έστω και για περιορισμένες εμφανίσεις, ενώ ο ανάδρομος Ερμής θα σας εξαναγκάσει (από το Σαββατοκύριακο αλλά και εν γένει μέσα στο μήνα) να ξαναδείτε τις προτεραιότητές σας, τι σας χαλάει και τι όχι, καθώς και να σκεφτείτε ξανά όλα όσα αποφεύγετε εδώ και καιρό. Το λιγουρεύεστε; Το λιγουρεύεστε, I know.

ΤΑΥΡΟΣ

Μια ενδιαφέρουσα κολεξιόν από αντικρουόμενες δυνάμεις κάνει την εμφάνισή της αυτές τις μέρες, με πρώτο και καλύτερο τον Ουρανό να μετακινείται από τον Κριό πάνω σας, όπου θα κατσικωθεί για 7 χρόνια. Ο επαναστάτης πλανήτης δεν πρόκειται να σας αφήσει σε ησυχία, δίνοντάς σας διαρκώς αφορμές για να βγείτε από το safety mode σας, να τολμήσετε και, εν τέλει, να ανταμειφθείτε για την τόλμη (και γοητεία) σας. Κι όσο ο ανάδρομος Ερμής σάς ζορίζει σε σχέση με τις παρέες, την κοινωνική σας ζωή και τον τρόπο να ξαλεγράρετε μετά τη δουλειά, η Νέα Σελήνη θα εξισορροπεί αυτή την ενέργεια, και το αποτέλεσμα overall θα έχει τίτλο “δεν ξενερώνουμε ποτέ”, καθώς θα κάνετε να βαρεθείτε πολύυυυ καιρό από δω και μπρος. Αν σάς ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι: είναι απλώς διαφορετικό (ok, για πολλούς από εσάς είναι το ίδιο πράγμα, αλλά και πάλι), κάτι σαν το κουλί που έφτιαξε ο Παντελής και τελικά δούλεψε, παρότι ο Χαράλαμπος έγινε έξαλλος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο κυβερνήτης σας είναι ανάδρομος και ως εκ τούτου “απόψε θέλει αποδείξεις και ονόματα”. Τώρα, όταν λέμε απόψε, δεν εννοούμε να παρατήσετε τα φασολάκια στη μέση και όπως όπως να ασχοληθείτε με τα σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει (ιδίως στα της δουλειάς), αλλά να το έχετε εν γένει στο μυαλό σας ότι αυτές οι μέρες σημαίνουν διορθώσεις, επιστροφές και αλλαγές συνηθειών (ναι, μέχρι εδώ ακούστηκε το γέλιο σας). Τέλος πάντων, από κει που μέχρι τώρα κάνατε μπρος πίσω σε όλα και delve into σε τίποτα επί της ουσίας, αυτά κόβονται και το “μέσα” σας είναι πιο έτοιμο, πιο ενήλικο, πιο κατασταλαγμένο να αντιμετωπίσει τη ζωή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσο αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν στο background, εσείς δουλεύετε και το θέμα “Θανάσης και ελεύθερος χρόνος”, με τον δεύτερο να αποκτά τη δική του αυτοτελή αξία (επιτέλους) και να μη συναρτάται υποχρεωτικά από τις ορέξεις του άλλου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν έχετε βαρεθεί να ακούτε τους όρους “προτεραιοποίηση”, “ξεκαθάρισμα”, “επανεξέταση”, λυπούμαστε, διότι αυτές είναι οι λέξεις της καρτέλας για την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο (ίσως και λίγο παραπάνω), διότι όλα, μα όλα, συνηγορούν ώστε να ξανασκεφτείτε τι δεν πάει, από την τελευταία φορά που πραγματώσατε όλα τα παραπάνω (ένα μήνα πριν δηλαδή) και τι μπορεί να είναι “the beginning of a beautiful friendship” (ή και από το άλλο, ό,τι σας βολεύει καλύτερα). Τα πάρα πολύ καλά νέα είναι ότι πλέον η ανασφάλειά σας υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά, τα σκέτα καλά νέα είναι ότι το τοπίο ξεκαθαρίζει σχετικά εύκολα γύρω σας στα γκομενικά και τα σκέτα νέα, που εξαρτάται από εσάς τι πρόσημο θα πάρουν είναι ότι έχετε χρόνο για να συμβούν όλα αυτά όμορφα και σωστά – δε θα περιοριστείτε σε ένα Σαββατοκύριακο δηλαδή, αρκεί φυσικά να μην τεντώσετε, κατά την προσφιλή σας συνήθεια, το χρόνο και δεν κάνετε παρά μια τρύπα στο νερό στο τέλος.

ΛΕΩΝ

Τίποτα δεν είναι too much για εσάς και η επιδίωξη της υπερβολής τώρα θα σας δικαιώσει. Καταρχάς έρχονται κάποια λεφτάκια, τα οποία δε σας είχαν λείψει ακριβώς, αλλά τη θέλετε αυτή την ασφάλεια, να μπορείτε να λέτε “ας γελάσω πλούσια” σαν τις φίλες της Τζένης στο Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο. Κατά δεύτερον, ο Ουρανός στον Ταύρο από τις 6 του μήνα και για τα επόμενα επτά χρόνια (ήμουνα νια και γέρασα) θα σας βοηθήσει να βγάλετε τον πιο γκράντε εαυτό σας στα της δουλειάς (ή και γενικότερα), πράγμα που θα σας δυσκολέψει στο να συμβιβαστείτε με οτιδήποτε δε σας κάνει πλήρως. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως πρέπει να δουλέψετε σωστά και συνεκτικά, χωρίς να μειώσετε την ένταση στο οτιδήποτε. Τέλος, ο ανάδρομος Ερμής θα δημιουργήσει μεν μερικές ασυνεννοησίες αλλά πρώτον, δεν είναι κάτι που δε ζείτε τον τελευταίο καιρό έτσι κι αλλιώς και δεύτερον, αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για να σκεφτείτε ξανά δέκα πράγματα (σε σχέση με εσάς, τον Θανάση, τη μάνα σας, τον περιπτερά) και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διορθώσετε ό,τι πάσχει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από 4 χρονών περίπου το ύφος σας αποπνέει ένα “συγγνώμη, κύριέ μου, πίνετε το ποτό μου” κι αυτό μεν αντικατοπτρίζει την ψυχή σας με τον πιο παραστατικό τρόπο, ωστόσο ανά περιόδους σάς κουράζει που αναγκάζεστε να διορθώνετε τους πάντες (και κανείς να μη συμμαζεύεται παρά ταύτα). Όπως και να έχει τώρα με τον Ουρανό στον Ταύρο αυτό μετριάζεται, τα οικονομικά κάπως φτιάχνουν, οι εμμονούλες που κερνάτε το σύμπαν υποχωρούν και γενικώς μοιάζετε πιο feelgood από ποτέ (καλά, όχι και σαν ελληνική ταινία Κυριακή μεσημέρι, αλλά και πάλι τέλεια είστε). Από την άλλη βέβαια ο ανάδρομος Ερμής μπλέκει τα (υπαρξιακά) σας μπούτια, καθώς δε μπορείτε ακριβώς να πείτε τι θέλετε, παρότι η Νέα Σελήνη φροντίζει να γίνει το κλίμα πιο ανάλαφρο – πάλι δηλαδή σαν μανουριασμένη Ραμόνα Βλαντή είστε, αλλά κάπως πιο ήσυχη ότι η δουλειά της σε γκομενικά και επαγγελματικά θα γίνει.

ΖΥΓΟΣ

Στην παρούσα φάση η ζωή σας μοιάζει με το στιγμιότυπο της πρότασης γάμου του Διονύση Σχοινά στην Καίτη Γαρμπή. Εσείς είστε η Ρούλα Κορομηλά που, εν προκειμένω εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή – βιώνετε αυτή την αποκοπή/ καθυστέρηση από την κύρια φάση, από το ζητούμενο, από το στόχο, που είναι η ευτυχία εν τη γενέσει της. Τα καλά νέα είναι ότι η Νέα Σελήνη σάς βοηθάει να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που σας κουρέλιασε ο κάθε τυχάρπαστος (γκόμενος, προϊστάμενος, συγγενής) που έτυχε στο δρόμο σας και θεώρησε ότι μπορεί να σάς κουνάει το δάχτυλο σαν τον Κούρκουλο στο ρόλο του εισαγγελέα και τα καλύτερα νέα είναι ότι ο Ουρανός στον Ταύρο θα προσδώσει μια μεγαλύτερη σταθερότητα σε ό,τι κάνετε και απαιτεί συναισθηματικό κεφαλικό φόρο εκ μέρους σας. Επίσης, φέρνει πολλές ευκαιρίες για λεφτάκια και εν γένει ανακατατάξεις, ώστε από καλυμμένη στα μπαλόνια και εκτός φάσης Ρούλα να πάρετε υπέρλαμπροι το ρόλο της Καίτης με τον Διονύση της επιλογής σας (τον Θανάση δηλαδή).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε φτύσει αίμα (Μεταξόπουλε) κι αυτό βγαίνει προς τα έξω και στην παρούσα φάση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι λέτε και πώς το λέτε, διότι ο ανάδρομος Ερμής θα κάνει τα δικά του για κάμποσο καιρό. Ωστόσο, η καλή πλευρά της όλης κατάστασης είναι ότι μπορεί να επιστρέψουν πράγματα που είχατε πιο ξεγραμμένα κι από την καριέρα της Σαμπρίνας. Η Νέα Σελήνη στο μεταξύ σάς βοηθάει να ισορροπήσετε ανάμεσα στην εξωτερική παράνοια και την εσωτερική καούρα για θέματα που μόνο εσείς αντιλαμβάνεστε ότι είναι σημαντικά (και κάποιο δίκιο έχετε προφανώς), ενώ τα πιο σημαντικά νέα όλων σχετίζονται με τη μετακίνηση του Ουρανού στον Ταύρο, ο οποίος σημαίνει ότι φτάνει η ώρα να μην κουβαλάτε ό,τι βρείτε στο σπίτι και να συμπονάτε επί μακρόν τον κάθε περιλιμπανόμενο που σάς κλαίγεται. Τουτέστιν, οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) διαμορφώνονται πλέον με βάση τις δικές σας ανάγκες και όχι τους καρμικούς σας φόβους, ενώ καλά είναι τα νέα και για την υγεία σας και δη την ψυχική.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συσσώρευση συναισθήματος; Τσεκ. Ασυνεννοησία τριγύρω; Τσεκ. Υπαρξιακό μπούκωμα εξαιτίας των ανωτέρω; Όχι πια, διότι υπάρχουν ευκαιρίες – από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας – να ελέγξετε τη φάση και να ηρεμήσετε το κλίμα στο σπίτι . Δε χρειάζεται να κρύψετε τι αισθάνεστε από τον Θανάση – ούτε αυτός θα σας κρύψει κάτι εξάλλου – και να έχετε κατά νου ότι ο Ουρανός πλέον παύει να ζορίζει τόσο τη γκομενική σας ζωή και το συναισθηματικό Survivor (ή κατά περίπτωση και Survival Secrets, με βάση την Κουρούτα) ρίχνει αυλαία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαύσετε ό,τι ζείτε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Επιπλέον, και τα επαγγελματικά παίρνουν τα πάνω τους και γενικώς όσο ζόρικες κι αν μοιάζουν εξωτερικά οι ημέρες, έχετε πολύ καιρό να βιώσετε τόσες όμορφες αλλαγές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για να μη γίνει η συνεννόησή σας με όλους όπως της γυναίκας – αντιπροσώπου σε εκείνη την εκπομπή της Πάνια, αυτές τις μέρες καλό θα ήταν να προσέχετε πάρα πολύ τι λέτε και σε ποιους το λέτε. Παρότι ο ανάδρομος Ερμής είναι πιο τρομακτικός κι από τον μανουριασμένο Βόλντεμορτ, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα σας ξύσει τόσο τα άντερα, πρώτον διότι η Νέα Σελήνη σάς φέρνει σε επαφή με την ενσυναίσθηση και δεύτερον διότι σε όλο αυτό το μουτζοπιάσιμο που βιώνετε με τον Κρόνο, η μετακίνηση του Ουρανού στον Ταύρο σημαίνει αυτογνωσία και επιμονή ώστε όλα, μα όλα τα γκομενικά/ συναισθηματικά να πάρουν το δρόμο τους, όπως πρέπει, με εσάς στην πλευρά των κερδισμένων. Θέλατε ένα break; Το έχετε. Use it wisely.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Πολλές φορές ΔΕΝ ξέρετε τι θέλετε – κι αυτό είναι πολύ ok, γιατί δεν είστε και υποχρεωμένοι να ξέρετε τα πάντα. Ωστόσο, καμιά φορά μπλέκετε χωρίς λόγο το τώρα με το τότε, τη βούρτσα με την οδοντόβουρτσα και γενικώς από το “δεν ξέρω τι θέλω” πάτε στο “τα θέλω όλα και συμφέρω”. Τώρα λοιπόν που η Νέα Σελήνη κάνει ό,τι μπορεί για να σας βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, κάντε κι εσείς ό,τι μπορείτε προς τα εκεί. Τα πράγματα θα ηρεμήσουν, καθώς και λεφτάκια έρχονται και μια οικογενειακή ηρεμία/ υπαρξιακό χουχούλιασμα επίκειται (in the long run) και εξελίξεις μπορείτε να έχετε ως προς τη δημιουργία της οικογένειάς σας όπως την έχετε φανταστεί. Ναι, οικογένεια είναι αυτοί που διαλέγουμε, όχι μόνο η ξαδέρφη μας η Τασούλα από το Βαρθολομιό που έχουμε να τη δούμε από όταν ο Κατσιφάρας φορούσε Armani.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο ανάδρομος Ερμής πάνω σας προσπαθεί να σας βάλει αόρατες τρικλοποδιές (σε ψυχολογικό επίπεδο) ώστε να μην πάρετε τις διάφορες καταστάσεις στα χέρια σας (Θανάσης, δουλειά, οικογένεια, με αυτή τη σειρά ή και ανακατεμένα), ωστόσο μεσοπρόθεσμα το ξεκαθάρισμά του θα είναι ευεργετικό (εξ ου και δεν έχουμε σημάνει το συναγερμό για να μεταβείτε στα καταφύγια μαζί με 20 κονσέρβες σβαν). Άνθρωποι και καταστάσεις επιστρέφουν και απαιτούν από εσάς να πάψετε να υποδύεστε την Πυθία με λέπια που δίνει χρησμούς και μασάει δάφνες δυνατά για να την αφήσουν στην ησυχία της. Μέσα σας ανάβει η σπίθα της δημιουργικότητας και της ευφάνταστης διαχείρισης καταστάσεων (πράγμα που μάλλον έχει να σας συμβεί από το λύκειο), κι αυτό θα κρατήσει για καιρό. Μη φοβάστε, ο Ουρανός σάς βοηθάει να αξιοποιήσετε το ένστικτό σας και να μετριάσετε την αντιπαραγωγική σας γκρίνια σε βαθμό που απλώς να σάς θυμίζει ότι μιλάμε για εσάς και όχι π.χ. για τη διπλανή σας στο μετρό.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: