Τα βλέμματα στραμμένα στην Ισπανία

Sochi Autodrom, Sochi, Russia.Saturday 29 April 2017.World Copyright: Steven Tee/LAT Imagesref: Digital Image _O3I0782

Στις 14 Μαΐου το ενδιαφέρον της F1 βρίσκεται στην Ισπανία. Στη Βαρκελώνη ο Hamilton, ο Bottas και ο Vettel έχουν να ξεκαθαρίσουν πολλά αφού εκεί μια λάθος κίνηση θα είναι σημαντική για την πορεία του πρωταθλήματος. Ο Hamilton υπολογίζει σαν κύριο αντίπαλό του τον Vettel γιατί με αυτόν είναι πιο κοντά στη βαθμολογία.

Την ομαλή πορεία στη συλλογή βαθμών τους τη χάλασε στο  Ρώσικο Grand Prix  ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas που με στρατηγική ενός πιτ στοπ  πήρε την παρθενική του νίκη. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής όπως άλλωστε  συμβαίνει στο Σότσι.

Ο Φινλανδός εκκινούσε 3ος με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, έστριψε πρώτος και σταμάτησε για να τοποθετήσει την πολύ μαλακή γόμα, πριν τον βασικό του αντίπαλο: τον οδηγό της Ferrari, Sebastian Vettel. O Vettel έμεινε έξω 6 γύρους περισσότερους και χρησιμοποίησε τα πιο φρέσκα — στο δεύτερο μέρος — ελαστικά για να πιέσει το Μπότας στο φινάλε. Οι οχτώ πρώτοι στην τελική κατάταξη ακολούθησαν στρατηγική πάρα πολύ μαλακής, πολύ μαλακής γόμας. Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην Ισπανία είναι σημαντική αφού οι θερμοκρασίες αναμένονται να είναι υψηλές.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Ισπανία

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: