Τα βλέμματα όλα στραμμένα στο Μεξικό- Ποια στρατηγική θα έχουν οι πιλότοι της F1

Στο Μεξικό δεν μπορείς να προβλέψεις τον καιρό. Αυτή  την εποχή τα πάντα μπορούν να συμβούν. Λογικό είναι να πονοκεφαλιάζουν οι πιλότοι της F1 για τη γόμα των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν. Με άλλες γόμες κάνουν τις δοκιμές και με άλλες τον αγώνα.

Ο αγώνας θα γίνει στην πίστα του Autódromo Hermanos Rodríguez . Η πίστα αυτή  ονομάστηκε Autódromo Hermanos Rodríguez,  από τους αδερφούς Rodriquez διάσημους οδηγούς αγώνων. Πρόκειται για μια από τις ταχύτερες πίστες της σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η πάρα πολύ μαλακή  γόμα. Η εμφάνιση για πρώτη φορά της πάρα πολύ μαλακής γόμας σε μια πίστα, έχει συμβεί μερικές φορές φέτος μέσα στη σεζόν. Δεδομένου ότι ο αγώνας επέστρεψε στο ημερολόγιο πριν δυο χρόνια, περιμένουμε να δούμε το ρεκόρ πίστας να σπάει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η επιφάνεια είναι λεία και γλιστερή. Αυτό μειώνει την φθορά των ελαστικών και την πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης παρά την υψηλή τελική ταχύτητα. Το 2016 κάποιοι πιλότοι έφθασαν τα 372 χιλιόμετρα. Εκτός από την ευθεία που αναπτύσσουν μεγάλες τελικές , γρήγορες είναι και οι στροφές. Υπάρχει όμως και ένα αργό κομμάτι αλλά αρκετά τεχνικό, στη διαδρομή του Σταδίου.

Οι επικεφαλής των ομάδων αλλά και της Pirelli όπως στο Grand Prix των ΗΠΑ που έγινε την περασμένη εβδομάδα έτσι και στο Μεξικό θα επιλέξουν τις γόμες  P Zero Yellow soft (κίτρινη/ μαλακή γόμα), P Zero Red supersoft (κόκκινη/ πολύ μαλακή γόμα) και P Zero Purple ultrasoft (μωβ/ πάρα πολύ μαλακή γόμα). Η πάρα πολύ μαλακή γόμα επιστρέφει στο μωβ χρώμα μετά το ροζ που χρησιμοποιήθηκε ειδικά στο Ώστιν.

Η πάρα πολύ μαλακή γόμα εμφανίζεται στην πόλη του Μεξικό για πρώτη φορά και είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν το μέγιστο δυνατό αριθμό των 10 σετ.

Πέρυσι οι  περισσότεροι οδηγοί έκαναν μια αλλαγή ελαστικών, Νικητής ήταν ο Lewis Hamilton. Υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια που επηρεάζει τη στρατηγική. Η είσοδος/έξοδος από τα πιτ είναι η πιο μεγάλη σε απόσταση από όλα τα γκράν πρι της χρονιάς. Αυτό αυξάνει το χρόνο που διαρκεί ένα πιτ στοπ . Εκεί ένα λάθος στη στρατηγική μπορεί να κρίνει τον αγώνα.

Τέλος η Pirelli μετά τη βοήθεια που προσέφερε στο ίδρυμα Susan G.Komen  στις ΗΠΑ, τώρα το φιλανθρωπικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θύματα του σεισμού που έπληξε φέτος το Μεξικό .

Τα βλέμματα όλα στραμμένα στο Μεξικό- Ποια στρατηγική θα έχουν οι πιλότοι της F1

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: