Τα σύγχρονα οράματα της Hyundai: Από τη σύγχρονη ρομποτική στο «Μετασύμπαν»

Αν παρατηρήστε προσεκτικά τα εκθέματα της Hyundai που παρουσιάσθηκαν στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2022 θα καταλάβετε πόσο στο εγγύς μέλλον θα αλλάξει η ζωή μας. Η Hyundai Motor παρουσίασε τη ρομποτική στον πραγματικό κόσμο και στο Metaverse (Μετασύμπαν) με θέμα «Expanding Human Reach». Αυτό που ήθελαν να μεταφέρουν στο ευρύ κοινό οι οραματιστές  των εκθεμάτων ήταν η απεριόριστη ελευθερία κινητικότητας.

Σίγουρα όσοι διαβάσατε όλα τα παρακάτω ίσως να κουνάτε το κεφάλι σας και να τα θεωρείτε ανοησίες. Θυμηθείτε όμως ότι όλα όσα κατά καιρούς παρουσιάζονται στις διάφορες εκθέσεις τεχνολογίας, όλα αυτά που εμείς τα θεωρούμε τρελά και ανήκουν στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, όλα αυτά μετά από μερικά χρόνια τα βλέπουμε μπροστά μας. Έχουν γίνει πράξη και έχουν αλλάξει τους ρυθμούς της ζωής μας πριν καν το καταλάβουμε.

Η έκθεση Τεχνολογίας CES 2022,ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και τελείωσε χθες 7 Ιανουαρίου.Εκεί, κάθε χρόνο, παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα παγκοσμίως.Στη φετινή έκθεση Hyundai Motor Company παρουσίασε το όραμά της για πρωτοποριακή χρήση της ρομποτικής τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στο Metaverse (Μετασύμπαν) .

Υπήρχαν ρομπότ που θα μπορούν να χρησιμεύσουν ως διάμεσο μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, προσφέροντας αδιανόητες μέχρι σήμερα λύσεις κινητικότητας στη λογική Metamobility.Τα αυτοκίνητα και τα ιπτάμενα μέσα αστικής μετακίνησης (UAMs) μετασχηματίζονται σε έξυπνες συσκευές πρόσβασης στην πλατφόρμα Metaverse

Η κορεάτικη εταιρεία πρωτοπορεί με τη νέα ιδέα «Metamobility», υπερβαίνοντας τις φυσικές κινήσεις μέσω της ρομποτικής και του Metaverse για να επηρεάσει αλλαγές στον πραγματικό κόσμο. Αν όλα αυτά εφαρμοστούν στην πραγματικότητα τότε σίγουρα μιλάμε για μια άλλη διάσταση στις μετακινήσεις μας.Τα παραδοσιακά άψυχα αντικείμενα αποκτούν κίνηση, χρησιμοποιώντας τη ρομποτική.

Κάτω από το κυρίως θέμα του «Expanding Human Reach», οι παρουσιάσεις της Hyundai Motor αντανακλούσαν πώς το project ρομποτικής της εταιρείας θα οδηγήσει τη στροφή προς τη μελλοντική κινητικότητα, υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς για να εκπληρώσει την απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για την ανθρωπότητα.

Έξυπνες λύσεις κινητικότητας

Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics,μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα,η Hyundai Motor έχει εστιάσει στην προώθηση της ρομποτικής για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας. Η εταιρεία βλέπει τη ρομποτική και την κινητικότητα συνδυαστικά, καθώς η μια επιταχύνει την ανάπτυξη της άλλης και το αντίστροφο. Μαζί,σχηματίζουν έναν δυνατό συνδυασμό που θα προσθέσει αξία στην επιχείρηση και θα οδηγήσει στην πρόοδο για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας με ένα οικοσύστημα Mobility of Things (MoT) που βασίζεται στη ρομποτική.

Υποστηρίζοντας το μελλοντικό της όραμα για τη ρομποτική και την κινητικότητα, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα ιδέα της «Metamobility». Παρουσίασε μια πρωτοποριακή έξυπνη συσκευή-σύνδεση metaverse που θα επεκτείνει τον ρόλο της κινητικότητας στην εικονική πραγματικότητα (VR), επιτρέποντας τελικά στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς κίνησης στο χρόνο και στο χώρο.

Η Hyundai Motor μοιράστηκε επίσης το όραμά της για το πώς τα ρομπότ θα λειτουργούν ως μέσο μεταξύ του πραγματικού κόσμου και των εικονικών χώρων, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στο metaverse (μετασύμπαν) ώστε να αντικατοπτρίζονται στην πραγματικότητα.

Η εταιρεία οραματίζεται ότι η διάκριση μεταξύ μελλοντικών μετακινήσεων θα είναι ασαφείς μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογίας της ρομποτικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση. Διάφορα ήδη μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και της Urban Air Mobility (UAM) θα χρησιμεύσουν επίσης ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση στην πλατφόρμα metaverse.

Στη συνέντευξη τύπου της Hyundai Motor στη CES, ο President του Ομίλου Hyundai Motor και Head του τμήματος Transportation-as-a-Service (TaaS) κ. Chang Song,  ο Corporate Vice President της Microsoft κ. Ulrich Homann και ο κ. Marc Raibert της Boston Dynamics συζήτησαν σχετικά με το metaverse και το Metamobility.

Καθώς το metaverse πρόκειται να γίνει ένας καθημερινός χώρος για τους ανθρώπους στο μέλλον, η εταιρεία αναμένει την πιθανή εμφάνιση ενός νέου τύπου πλατφόρμας metaverse στην οποία η διάκριση από την πραγματικότητα θα μπορούσε να εξαφανιστεί, ξεφεύγοντας από την έννοια της VR όπως τη γνωρίζει ο κόσμος σήμερα.

Αυτό που ήταν μόνο μια εικονική εμπειρία λόγω τεχνολογικών περιορισμών μπορεί τώρα να αντικατοπτρίζεται στον πραγματικό κόσμο μέσω της σύνδεσης έξυπνων συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν απεριόριστη ελευθερία κινήσεων μεταξύ των δύο κόσμων. Η Hyundai Motor ορίζει την έννοια τέτοιων εμπειριών ως Metamobility.

Η Hyundai Motor αναμένει ότι οι κινητές συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα και τα UAM, θα χρησιμεύουν ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση σε εικονικούς χώρους, ενώ η ρομποτική θα λειτουργεί ως μέσο για τη σύνδεση του εικονικού και του πραγματικού κόσμου. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με εικονικούς χώρους μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν διάφορες εμπειρίες VR στο αυτοκίνητο.

Ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, ένα αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ψυχαγωγίας, αίθουσα συσκέψεων για εργασία ή ακόμα και πλατφόρμα 3D βιντεοπαιχνιδιών. Μέσω του Metamobility, τα ρομπότ θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς του χρόνου και του χώρου, παρέχοντας ένα μέσο σύνδεσης και αλληλεπίδρασης στο μετασύμπαν.

Η Hyundai Motor οραματίζεται ένα μετασύμπαν που θα χρησιμοποιεί τα ρομπότ ως μέσο μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλλάζουν και να μεταμορφώνουν πραγματικά πράγματα στον πραγματικό κόσμο μέσω μιας σύνδεσης μετασύμπαντος και ρομπότ.

Αυτή η σύνδεση metaverse-ρομπότ θα επιτρέψει στον χρήστη να καθοδηγήσει ένα ρομπότ στον πραγματικό κόσμο, όπως σε ένα έξυπνο εργοστάσιο. Θα επιτρέψει ένα ψηφιακό μοντέλο επόμενης γενιάς για τη διαχείριση και την κατασκευή εγκαταστάσεων, επιτρέποντας σε εξ αποστάσεως ειδικούς να συνδέονται με όλα τα μηχανήματα και τα στοιχεία εντός του εργοστασίου και να εκτελούν απομακρυσμένες εργασίες μέσω άμεσης φυσικής σύνδεσης χρησιμοποιώντας ρομπότ και VR.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος θα αλληλεπιδρά με ένα ρομποτικό άβαταρ στο μετασύμπαν μέσω διασύνδεσης VR και χειριστηρίων για να χειριστεί πράγματα στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ μεσολάβησης στο απομακρυσμένο εργοτάξιο.

Η Hyundai Motor αποκάλυψε επίσης τις αρθρωτές πλατφόρμες Plug & Drive (PnD) και Drive & Lift (DnL) ως λύσεις all-in-one για το απεριόριστο οικοσύστημα Mobility of Things (MoT), όπου παραδοσιακά άψυχα πράγματα, θα αποκτήσουν κινητικότητα

Παρουσίασε ακόμη τη μικρή πλατφόρμα κινητικότητας MobED (Mobile Eccentric Droid) που χρησιμοποιεί τη μονάδα DnL, έναν εκκεντρικό μηχανισμό τροχού, που συνδυάζει τα συστήματα κίνησης, διεύθυνσης και πέδησης σε μια δομή. Με το DnL τοποθετημένο σε κάθε τροχό, το MobED μπορεί να σηκώσει την πλατφόρμα πάνω-κάτω, έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να παραμείνει επίπεδο καθώς το MobED διασχίζει ανώμαλο έδαφος ή χαμηλά εμπόδια, όπως σκαλοπάτια ή ανόδους ταχύτητας.

Τα σύγχρονα οράματα της Hyundai: Από τη σύγχρονη ρομποτική στο «Μετασύμπαν» gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: