Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους εκτελεστές του

Τα τελευταία λόγια του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προς τους δολοφόνους του ακούστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, από τη σύζυγό του Βικτωρία Γριμάνη, η οποία κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά…», είπε ο άτυχος ποινικολόγος στους εκτελεστές τους την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού, ωστόσο ένας εκ των δραστών απάντησε πως: «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα». Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε τελικά νεκρός από τις σφαίρες τους.

Όπως κατέθεσε η κα. Γριμάνη, ο σύζυγός της δεν είχε δεχθεί απειλές ουδέποτε στο παρελθόν, ούτε φοβόταν για τη ζωή του και για τον λόγο αυτό δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του κ. Ζαφειρόπουλου.

Τόσο η κυρία Γριμάνη, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Μάλιστα, τόνισαν πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε παρασταθεί ως δικηγόρος και για λογαριασμό του πατέρα του, Αχιλλέα Φλώρου, στη δίκη για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: