Τα σχέδια για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ


Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στον αντιπολιτευτικό του ρόλο και στον σχεδιασμό για το πώς θα τον υπηρετήσει καλύτερα μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη συνάντηση που θα γίνει υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα τεθούν μία σειρά από ζητήματα τα οποία αφορούν την πρώτη αποτίμηση του δεύτερου εκλογικού αποτελέσματος, προτάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει, ενώ αναμένεται να γίνει και μία πρώτη κουβέντα για τα πρώτα αποτελέσματα και το μέλλον της διεύρυνσης προς Κεντροαριστερά, κάτι που τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να «μετασχηματιστεί σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι το ποσοστό 31,5% που ανέδειξε η κάλπη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι αρκετό τόσο για να ασκήσει χρέη αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και για το ίδιο το κόμμα.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, οριοθέτησε το πλαίσιο όσον αφορά το κομμάτι της άσκηση της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να αντιπολιτευόμαστε με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις. Θα είμαστε με η δύναμη που με εποικοδομητικό τρόπο θα ασκησουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Στα ζητήματα που βρίσκονται στον αντίποδα της δικής μας αντίληψης θα σταθούμε απέναντι».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: