Τα smartphone μεγαλώνουν τους αντίχειρές μας

Πολλές φορές αναφέρουμε ότι τα κινητά αποτελούν προέκταση του χεριού μας και, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, μπορούν πράγματι να τα προεκτείνουν.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η νέα μελέτη της O2, 1 στους 20 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι ο ένας από τους δύο αντίχειρές του είναι μεγαλύτερος από τον άλλο, εξαιτίας της συνεχούς χρήσης των οθονών αφής των smartphones. Μάλιστα, το ένα τρίτο των χρηστών αναφέρει πως έχει παρατηρήσει αλλαγή στη φυσιολογία των δακτύλων του, ενώ σχεδόν 4.000 άτομα αναφέρουν πως έχουν παρατηρήσει αλλαγές και στα άλλα τους δάκτυλα μετά από χρόνια χρήση κινητών με οθόνες αφής.

Ακόμα, η έρευνα ισχυρίζεται πως δύο στους πέντε συμμετέχοντες αναμένουν στο μέλλον να παρατηρήσουν κι άλλες αλλαγές στο σώμα τους.

Σε δήλωσή της, η εταιρία Telefonica αναφέρει ότι οι μεγάλοι αντίχειρες θα μπορούσαν να οφείλονται στην μανιώδη χρήση των πιο μεγάλων συσκευών, των fablet.

Μάλιστα οι ερωτηθέντες που πιστεύουν πως ο αντίχειράς τους είναι μεγαλύτερος χάρη στη συνεχή χρήση του κινητού, υπολογίζουν την «επέκταση» κατά μέσο όρο, σε 15%.

Η Nina Bibby, διευθύντρια Marketing, της θυγατρική της Telefonica, O2, σημείωσε ότι είναι «πλέον ευρέως αποδεκτό ότι τα smartphones έχουν γίνει επέκτασή του χεριού μας. Είναι πλέον δύσκολο να ξεχωρίσουμε που σταματούν τα χέρια μας και που ξεκινά η συσκευή. Εξαιτίας αυτού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σώμα μας αλλάζει διακριτικά για να προσαρμοστεί στα ισχύοντα δεδομένα της ζωής μας».

«Οι μύες του αντίχειρά μας είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι και βρίσκονται τόσο στη βάση του όσο και στο βραχίονα. Μια συνεχής ολίσθηση του αντίχειρα θα μπορούσε να προσθέσει μυϊκή δύναμη και ως εκ τούτου να μεγαλώνει τους μύες αυτούς», σημειώνει από την πλευρά του ο θεραπευτής, Nicola Goldsmith. 

Ωστόσο η Carley King, επαγγελματική σύμβουλος στην Chartered Society of Physiotherapy, ανέφερε ότι ένας μεγαλύτερος αντίχειρας θα μπορούσε απλά να εξαρτάται κι από το πιο χέρι χρησιμοποιεί καθένας περισσότερο σε κάθε εργασία.

«Η αυξημένη χρήση μιας συγκεκριμένης ομάδας μυών θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας καθώς και σε μια διαφορά στο μέγεθος του αντίχειρα, αλλά θα μπορούσε να οφείλεται απλά στο πιο χέρι κυριαρχεί στις διάφορες εργασίες που πραγματοποιούμε» σημειώνει.

Ο King συμπλήρωσε μάλιστα πως μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η σκέψη μιας επαναλαμβανόμενης κίνησης. Το να σέρνουμε τον αντίχειρα πάνω στην οθόνη συνεχώς θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν τραυματισμό που οφείλεται στην επανάληψη (Repetitive Strain Injury-RSI). Γι αυτό και συστήνει στους χρήστες να κάνουν συχνά διαλείμματα και να αλλάζουν τον τρόπο που κρατούν το κινητό τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: