Τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε μία καλή σχέση

 

Λες ό,τι νιώθεις και σκέφτεσαι

Αυτό μπαίνει πολύ ψηλά στη λίστα με τα πράγματα που κάνει ένα υγιές ζευγάρι. Αν πρέπει να φιλτράρεις αυτά που σκέφτεσαι, φοβάσαι για την αντίδραση του συντρόφου σου ή γεμίζεις με ενοχές και μόνο στη σκέψη, τότε κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός του ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου όταν μένετε μόνοι, το ίδιο πρέπει να ισχύει και στην περίπτωση που είστε με φίλους και έχεις μία διαφορετική γνώμη. Το ίδιο και για εκείνον.

Διάβασε κι αυτό: Τα 3 πράγματα που κάνουν μία σχέση να κρατήσει

Έχετε ζωή και χώρια

Τα χαρούμενα ζευγάρια περνούν μαζί χρόνο και έχουν και κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Στη ζωή όμως υπάρχουν φίλοι, αδέρφια, συγγενείς αλλά και ο χρόνος που έχουμε ανάγκη μόνο για πάρτη μας. Βασική προϋπόθεση της εξέλιξης της σχέσης μας, είναι να βελτιωνόμαστε και να αλλάζουμε σαν οντότητες. Τα ποτά με τους φίλους, η γιόγκα και οι χωριστές διακοπές κάνουν πρώτα καλό σε εσένα και, κατ” επέκταση, στην ίδια τη σχέση.

Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις και άλυτα θέματα

Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες και μικρά θεματάκια που θα προκύπτουν πού και πού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε πως δεν υπάρχουν. Αν έχεις πρόβλημα και δεν το λες, έρχεται αυτή η στιγμή που γίνεται ένα μπαμ και όποιον πάρει ο Χάρος. Και συνήθως έχεις ξεχάσει από πού ξεκίνησε όλο αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τις παρεξηγήσεις. Πόσοι τσακωμοί δεν έχουν γίνει επειδή κάποιος κατάλαβε κάτι λάθος; Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Δες κι αυτό: 5 πράγματα που δε συμβαίνουν σε μία υγιή σχέση

Γελάτε πάρα πολύ

Όχι ο ένας εις βάρος του άλλου, αλλά μαζί σαν φίλοι. Το γέλιο λειτουργεί πάντοτε σαν καταλύτης σε μία σχέση και δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δύναμή του. Όταν έχετε και οι δύο χιούμορ, μπορεί να λειτουργήσει πυροσβεστικά σε έναν καυγά και να μην φτάσει στα άκρα χωρίς λόγο.

Αποδοχή

Last but not least, αν υπάρχει απάντηση στο αν υπάρχει χαρούμενη σχέση, είναι το απλό “σ’αρέσει έτσι όπως είναι; Δικός σου”. Εάν δεν προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον (ούτε και αυτά που σε ενοχλούν) και τον αποδέχεσαι έτσι ακριβώς όπως είναι, τότε έχεις καλή σχέση και με τον εαυτό σου. Εάν το ίδιο κάνει και ο σύντροφός σου, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε μία ισότιμη σχέση που μπορεί να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: