Τα σημάδια ότι είσαι μόνη στη σχέση σου: Πώς να το διαχειριστείς

Η 21χρονη Ερωφίλη ρωτά

Είμαι σε σχέση 2 ετών με ένα αγόρι δύο χρόνια μεγαλύτερό μου. Εδώ και εβδομάδες περίπου δεν τα πάμε καλά. Νιώθω ότι είναι πολύ διαφορετικός απέναντί μου.

Είναι απότομος, δεν μιλάμε όπως πριν με ωραία λόγια, δεν έχει όρεξη να βγαίνουμε. Έχω αρχίσει να νιώθω ότι δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ.

Μου έχει πει ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά γιατί δεν του αρέσει η δουλειά που κάνει και γενικότερα δεν είναι καλά αυτό το διάστημα.

Είχα καθυστέρηση και δεν ασχολήθηκε

Αλλά ποτέ δεν ήταν έτσι απέναντί μου. Μάλιστα σε ένα πρόσφατο πρόβλημα που είχα (καθυστέρηση και πιθανότητα εγκυμοσύνης) μου είπε πως δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα με αυτή την αντιμετώπιση και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν του ζήτησα κάτι γιατί ούτε εγώ θα ήθελα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο λόγω πολλών συνθηκών.

Νιώθω πως είμαι μόνη μου

Το πρόβλημά μου είναι ότι νιώθω πως είμαι μόνη μου και πως δεν είναι δίπλα μου σε κανένα πρόβλημα. Εκείνος σχυρίζεται πως το μόνο που κάνω είναι να του γκρινιάζω.

Ενώ το μόνο που θέλω είναι να ξέρω πως είναι δίπλα μου ό,τι κι αν γίνει. Αλλά δυστυχώς δεν το αισθάνομαι αυτό. Πώς να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση; Γιατί πλέον δεν είμαι ευτυχισμένη.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σχέσεις κάνουμε για να νιώθουμε όμορφα, για να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, για να μην νιώθουμε μόνοι απέναντι στα προβλήματα της ζωής.

Από τα λεγόμενα σας, η σχέση που έχετε σας κάνει να νιώθετε άσχημα, μόνη και δυστυχισμένη. Το τι θα κάνετε είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα.

Δεν αντιμετώπισε σωστά την πιθανή εγκυμοσύνη

Όμως έχω την εντύπωση πως την απάντηση την ξέρετε ήδη. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί είστε νεαρή σε ηλικία και δεν θα ήθελα να θεωρήσετε πως η αντιμετώπιση που είχατε στην πιθανή εγκυμοσύνη είναι το φυσιολογικό ή αυτό που θα πρέπει να περιμένετε.

Όταν μία κοπέλα έχει καθυστέρηση και υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης, το θέμα αφορά τόσο εκείνη όσο και τον σύντροφο της. Δεν είναι κάτι που πρέπει να χειριστείτε μόνη σας, δεν είναι κάτι που «δεν είναι δικό του πρόβλημα, και δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο».

Αφορά και τους δύο

Το «κάτι τέτοιο» είναι αποτέλεσμα κοινής απροσeξίας. Αφορά και τους δύο το όποιο αποτέλεσμα. Το ότι η καθυστέρηση αφορούσε το δικό σας σώμα δεν τον τοποθετεί εκτός του θέματος.

Το «πρόβλημα», λοιπόν αυτό δεν ήταν δικό σας μόνο. Ήταν και δικό του και θα έπρεπε να σας σταθεί, τουλάχιστον συναισθηματικά.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

«Είναι αδιάφορος, δε μου δίνει σημασία»: Πώς μπορεί να διαλυθεί μια σχέση

Σχέσεις: Χώρισα τον άνδρα μου γιατί ήταν τελείως αδιάφορος

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: