Τα πάνω – κάτω του αναποφάσιστου καιρού!

Τα πάνω   κάτω του αναποφάσιστου καιρού!

Τα πάνω – κάτω του αναποφάσιστου καιρού! 
Αναποφάσιστος προβλέπεται να είναι ο καιρός για τις επόμενες ημέρες στην χώρα. Το σκηνικό του αίθριου καιρού με την βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανεμών και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα αλλάξει από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη. Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειώσουν τοπικές βροχές ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Δευτέρα προβλέπεται καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις, περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Νότια οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, στα κεντρικά και βόρεια μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και στα νότια ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε στην . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί στη . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, , δυτική Στερεά, δυτική

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 Τοπικά στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 η 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη-Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Το βράδυ της Τετάρτης βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση την Πέμπτη. Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως την Πέμπτη.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: