Tα παντελόνια που είδαμε στο show Louis Vuitton S/S ’21 είναι ο λόγος που θέλουμε να έρθει η άνοιξη

Tα παντελόνια που είδαμε στο show Louis Vuitton S/S 21 είναι ο λόγος που θέλουμε να έρθει η άνοιξη

Ψηλόμεσα, σε loose γραμμή, με ρετρό 80s πιέτες είναι το όνειρο κάθε fashionista.

Ο Nicolas Ghesquière έκανε μία πολύ απλή ερώτηση στον εαυτό του πριν σχεδιάσει τη νέα συλλογή Louis Vuitton για τη σεζόν S/S 2021: «πώς πρέπει να είναι η μόδα της μετά Covid-19 εποχής; Ποια πρέπει να είναι τα όρια και οι περιορισμοί της; Σε ποιους πρέπει να απευθύνεται;» Και απάντησε στον εαυτό του μέσα από τα πολύ λίγα, ομολογουμένως, σύνολα που έδειξε στο catwalk που «έκλεισε» την πιο μουδιασμένη Εβδομάδα Μόδας που έχει γίνει ποτέ στο Παρίσι (σε καιρό ειρήνης). Τα 80s συνάντησαν το sci-fi, φουτουριστικό σκηνικό όπου τα πάντα πρέπει να είναι απλουστευμένα και να φαίνονται ανεπιτήδευτα. Το styling, το layering, οι υφές και οι γραμμές. Μπλούζες με το μότο «Vote» -σαφές μήνυμα κατά της αποχής στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Αμερική- «πολυμορφικά» blazers, και φυσικά wide leg παντελόνια, ήταν μερικά από τα πιο ενδεικτικά ρούχα της «επόμενης μέρας» για τον Creative Director του γαλλικού Fashion House.

Σκοπός του ήταν να δώσει τη δική του απάντηση, η οποία έρχεται μέσα από το όραμά του για μία μόδα οικουμενική που μπορεί να εκφράσει και να «ντύσει» όλο τον κόσμο. Το styling σχεδόν απουσίαζε, είχε γίνει φυσικά και περνούσε το μήνυμα της «αυτάρκειας»: μπορούμε να ντυθούμε με ό,τι έχουμε στην ντουλάπα μας αρκεί να δείχνουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Kαι τα best seller αυτής της συλλογής δεν είναι αλλά από εκείνα ακριβώς τα κομμάτια που μας επιτρέπουν να το κάνουμε, να είμαστε ο εαυτός μας και όχι τα ρούχα μας… και αυτά δεν είναι άλλα από τα loose παντελόνια του Louis Vuitton. Σε ψηλόμεση γραμμή, με prints ή basic αποχρώσεις, σε military design ή crop γραμμή, τα παντελόνια της επόμενης άνοιξης για τον Ghesquière έχουν δυναμική, πιέτες, όγκο και κολακεύουν κάθε σιλουέτα. Τα παντελόνια της επόμενης σεζόν απλά τα θέλουμε όλα. Για να «ζούμε» μέσα τους.
 «The Supermodels»: Ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στη ζωή των top models της δεκαετίας του ’90

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: