Τα μυστικά του γάμου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν φτάσετε στην εκκλησία

Τα πράγματα αλλάζουν μετά το γάμο. Μπορεί τα περισσότερα ζευγάρια να ορκίζονται ότι η σχέση τους είναι όπως πριν, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι κάποιες ισορροπίες αλλάζουν και δεν χρειάζεται ένα ‘μωρό’ για να ανατρέψει τη σχέση θετικά ή αρνητικά. Οι ειδικοί έχουν καταγράψει 6 πράγματα που κάνουν τις γυναίκες να αναζητούν συμβουλευτική βοήθεια για το γάμο τους και που θα ήθελαν να ξέρουν πριν πάρουν την απόφαση να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

1.Πως είναι ο έγγαμος βιος: Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που φαντάζονται τον έγγαμο βίο ακριβώς με τον ίδιο ονειρικό τρόπο που τον παρουσιάζει ο κινηματογράφος ή οι (ελλιπείς) περιγραφές των φίλων τους. Ακόμα και οι έξυπνες και οι μορφωμένες γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι ο τους θα είναι εύκολος, θα βασίζεται στο σεβασμό, στην επικοινωνία και στην εμπιστοσύνη. Στην πορεία συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά αμφισβητούνται καθημερινά και πρέπει κάθε φορά να προσπαθούν να τα κερδίσουν. Ο συγκριτικά με τις σχέσεις έχει να κάνει με την απόφαση ότι πρέπει να χτίσεις βάσεις για το μέλλον με μεγάλη προσπάθεια, ακριβώς σαν να μεγαλώνεις ένα παιδί: χρειάζεται ώριμη αντιμετώπιση, προσοχή και φροντίδα κάθε μέρα.
2.Πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας: Μέρος του γάμου είναι να καταλάβεις τον σύντροφό σου, τον τρόπο που λειτουργεί, σκέφτεται και συμπεριφέρεται. Εάν δεν είχατε χρόνο να καταλάβετε ποια πραγματικά είστε, τι θέλετε και τι περιμένετε από τη ζωή σας ίσως να μην μπορέσετε να τα αποκτήσετε.

3.Πόσο έτοιμες είστε για αυτή την τόσο σημαντική απόφαση: Η πίεση των γονιών, του συντρόφου ή και του ίδιου σας του εαυτού να παντρευτείτε μπορεί να σας οδηγήσει σε μια βιαστική απόφαση σε σχέση με τον γάμο. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για μια τόσο σημαντική απόφαση καλό είναι να σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμες και έχετε βρει πραγματικά τον άνθρωπο που θα σταθεί δίπλα σας για πάντα.

4.Τα πεθερικά: Δεν είναι απαραίτητο να τους αγαπάτε ή να έχετε καλές σχέσεις αν και βοηθάει. Πριν αποφασίσετε να παντρευτείτε καλό είναι να συνειδητοποιήσετε κατά πόσο ταιριάζετε με την οικογένεια του συντρόφου σας. Όλοι επηρεαζόμαστε από τους γονείς μας και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια σύμφωνα με τα πρότυπα της δικιάς μας, οπότε αν οι αξίες σας ταιριάζουν τότε θα είστε πιο κοντά σε ένα ευτυχισμένο γάμο.

5.Οι κακές συνήθειες και η κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους: Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας θα ‘στρώσει’ με τον γάμο, θα αλλάξει τις κακές συνήθειες ή τις συμπεριφορές που μας ενοχλούν. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα απλά χειροτερεύουν τις περισσότερες φορές ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και άλλα που δεν τα περιμέναμε. Εάν δεν σας αρέσει κάτι στον σύντροφό σας να είστε προετοιμασμένες να συμβιβαστείτε και όχι να το ανατρέψετε.

6.Τα οικονομικά ζητήματα: Τα οικονομικά ζητήματα έχουν οδηγήσει πολλά ζευγάρια στο διαζύγιο για αυτό οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να βοηθούν στη διαχείριση των εξόδων, να μην εξαρτώνται από τους συζύγους τους αλλά και να γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση του συντρόφου τους.

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

sxeseis

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: