Τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται στη μουσική!!

Τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται στη μουσική!!

 

Τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται στη μουσική!!Η αγαπημένα σας μουσική, δεν σας ψυχαγωγεί μόνο, αλλά μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι, όταν ακούτε ένα τραγούδι που σας αρέσει, σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα, τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, και γενικά σας χαρίζει ευεξία. Διαβάζοντας τα παρακάτω θα μάθετε, πως μπορείτε να ενσωματώσετε τη μουσική στη ζωή σας και να έχετε πάντα υγεία.

Χρησιμοποιήστε τη μουσική ενώ κάνετε τζόκινγκ. Αν συγχρονίσετε τον ρυθμό που τρέχετε με τη μουσική, υπάρχει μια πιθανότητα, να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης σας. Επίσης, ο συγχρονισμός του αγαπημένου σας τραγουδιού με την άσκηση αυξάνει τη αντοχή σας κατά 10 έως 15 τοις εκατό, με αποτέλεσμα να γuμνάζεστε ακόμα περισσότερο.

Ακούστε μουσική για να κοιμηθείτε. Έρευνες υποστηρίζουν ότι, αν ακούτε μια χαλαρωτική μουσική, ακόμα και μέσα στην ημέρα, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο νωρίς το βράδυ. Επίσης, μια μελέτη του 2008 στην Εφημερίδα της Advanced, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η χαλαρωτική κλασική μουσική είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, για να μειωθούν τα προβλήματα ύπνου.

Βάλτε χαλαρωτική μουσική για να νικήσετε το άγχος. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν ακούτε μουσική, μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα του στρες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αισθάνεστε ανήσυχοι, δοκιμάστε να ακούσετε ένα ήρεμο τραγούδι, κατά προτίμηση, τζαζ, και θα διαπιστώσετε ότι το άγχος θα φύγει μακριά.

Φροντίστε το νεογέννητο σας, και τον εαυτό σας, με ένα νανούρισμα. Φαίνεται, ότι οι μητέρες που τραγουδούν στα νεογέννητα τους, εκτός ότι τα βοηθούν να κοιμηθούν, τα κρατάνε και υγιή. Αυτό συμβαίνει, διότι η μουσική μπορεί να βελτιώσει την υγεία των πρόωρων νεογνών, βοηθώντας τη λειτουργία της καρδιάς τους και των πνευμόνων. Επιπλέον, το νανούρισμα δεν ηρεμεί μόνο τα μωράκια, αλλά και τις μητέρες, διώχνοντας το άγχος που τυχόν νιώθουν εκείνη τη στιγμή.

Κρατήστε την καρδιά σας υγιή, με το να ενταχθείτε σε μια χορωδία Μια μελέτη από Σουηδούς ερευνητές, υποστηρίζει ότι, όσοι τραγουδάνε σε μια χορωδία, βοηθάνε στην καρδιαγγειακή λειτουργία.  Τα κύματα των τραγουδιών έχουν μια κατευναστική επίδραση, παρόμοια με εκείνη της γιόγκα.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: