Τα μεσάνυχτα στο Special Report: Η «άγνωστη ιστορία» της Γερμανικής Σχολής την περίοδο του ναζισμού (trailer)

Ο Τάσος Τέλλογλου και μαζί του ο Αντώνης Φουρλής, αλλά και οι έμπειροι reporters του ειδησεογραφικού τμήματος του ΑΝΤ1, παρουσιάζουν μεγάλες έρευνες, αποκαλυπτικά θέματα, αποκλειστικές συνεντεύξεις, διεισδυτικά ρεπορτάζ, συναρπαστικές αφηγήσεις και οδοιπορικά από την Ελλάδα και τον κόσμο.

«Special Report»: Δείτε απόψε, Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 24:00 τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1:

«Άγνωστη ιστορία»

Για όσους γεννήθηκαν τη δεκαετία του ‘60 ήταν πιο εύκολο να αντιληφθούν τι είχε συμβεί στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, καθώς ήταν ακόμα νωπές οι αφηγήσεις των γονιών και των παππούδων τους. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν στις αρχές αυτού του αιώνα, η εικόνα για τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πιο αφηρημένη. Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, καθηγητές και μαθητές έχουν αναλάβει μία δύσκολη αποστολή: να ερευνήσουν την πιο σκοτεινή πλευρά της γερμανικής ιστορίας, ψάχνοντας στα μέχρι πρότινος ανεξερεύνητα αρχεία του σχολείου τους.

Το «Special Report» παρακολούθησε, από τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτό το μοναδικό ταξίδι των μαθητών στον χρόνο και την αναζήτηση απαντήσεων που θα ρίξουν φως στον ρόλο που έπαιξε η Γερμανική Σχολή, κατά την περίοδο της ανόδου και της παραμονής του εθνικοσοσιαλισμού στην εξουσία.

Ο Τάσος Τέλλογλου και ο οπερατέρ Χρόνης Τσιχλάκης ακολουθούν, ακόμη, τους μαθητές της Γερμανικής Σχολής, αλλά και του Λυκείου Διστόμου, σε μία εκπαιδευτική εκδρομή στο Βερολίνο, όπου επισκέπτονται μνημεία των θηριωδιών του ναζισμού, μεταξύ άλλων και το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ, όπου βρέθηκε φυλακισμένος μεγάλος αριθμός γυναικών από την Ελλάδα. Τι θα ανακαλύψουν οι μαθητές για το παρελθόν του σχολείου τους και ποια θα είναι τα συμπεράσματά τους για μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Executive Producer: Άννα Αρβανίτη
Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη
Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Μαρία Σιδηροπούλου, Ρωμανός Γκότζος
Σκηνοθεσία βίντεο: Κωστής Παπαδάκης
Σκηνοθεσία στούντιο: Αλέξης Βούλγαρης
Παραγωγή: VICE Greece

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: