Τα μεσάνυχτα στις «360°»: Από τον Έβρο στη Λέσβο – Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό (trailer)

Στη σκιά των βίαιων γεγονότων στον Έβρο και των δραματικών εικόνων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι «360°» με τη Σοφία Παπαϊωάννου σε μία έκτακτη εκπομπή, απόψε, Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 24:00 τα μεσάνυχτα, στον Alpha, επιχειρούν μία επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

«Το σχέδιο ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένο και είναι πραγματικά αυτό που λέμε υβριδικός πόλεμος. Ήξεραν τα κινητά των ανθρώπων που θα έστελναν τα μηνύματα, υπήρχαν πλαστές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη μεθόριο και με τον τρόπο αυτόν κατεύθυναν έναν πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, λέγοντας ότι είναι ανοιχτά. Δεν τους κατεύθυναν στη Βουλγαρία, τους κατεύθυναν μόνο προς την Ελλάδα γιατί ο Ερντογάν πίστευε ότι θα αποσταθεροποιούσε την Ελλάδα λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε να κάνει έσπασε στον Έβρο και αυτό του αφαίρεσε ένα τεράστιο διπλωματικό όπλο που χρησιμοποιούσε το εναντίον της Ευρώπης».

«Θα πρέπει να φοβόμαστε προβοκάτσια. Γιατί οι Τούρκοι έχουν δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν και δεν έχουν πρόβλημα να έχουν θύματα. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο είναι το τρίτο ακραίο βήμα του Ερντογάν. Το πρώτο βήμα ήταν η υπογραφή του τούρκο-λιβυκού συμφώνου. Το δεύτερο βήμα ήταν η προσπάθεια για αποσταθεροποίηση της χώρας στον Έβρο. Η τρίτη προσπάθεια θα είναι κάτι το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται. Να είμαστε σίγουροι ότι είναι κάτι ακραίο», λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος, στη Σοφία Παπαϊωάννου.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: