Τα κρούσματα που έφεραν το λουκέτο σε φημισμένα μπαρ της Μυκόνου – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Κλειστά είναι από χθες το βράδυ και έως το πρωί της Παρασκευής δύο από τα πιο γνωστά beach bar της Μυκόνου, το «Nammos» στην Ψαρρού και το «Scorpioς» στην περιοχή Παράγκα.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τριήμερο λουκέτο ελήφθη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό των καταστημάτων.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, που κατέβηκε γι” αυτό το σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ βγήκαν χθες βράδυ, τουλάχιστον δέκα ήταν θετικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και έτσι υπήρξε η απόφαση να κλείσουν έως το πρωί της Παρασκευής τα δύο beach bar, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού. 

Η εξέλιξη της ιχνηλάτησης θα κρίνει και το τι θα γίνει στην συνέχεια.

Η Μύκονος παραμένει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ η απόφαση για τα δύο μπαρ αναφέρει:

Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες «Nammos» στην παραλία Ψαρού και «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Δείτε εδώ την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: