Τα κράνη «ασφαλείας»  πρέπει να είναι ασφαλείας και όχι διακοσμητικά

Εδώ και δύο δεκαετίες ζητούσαμε από τους υπουργούς των Οικονομικών να κατεβάσουν το ΦΠΑ στα κράνη για τις μοτοσυκλέτες. Τους εξηγούσαμε ότι τα κράνη είναι για την ασφάλεια των αναβατών. Δεν είναι χαβιάρι.

Οι περισσότεροι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν 400 και 500 ευρώ  για ένα καλό κράνος, αγόραζαν ότι πιο φθηνό έβρισκαν απλά και μόνο για να μην τους κόβουν πρόστιμο οι τροχονόμοι.

Δεκάδες υπουργοί Οικονομικών πέρασαν από τη χώρα μας. Όλοι ενημερώθηκαν  για τον υπερβολικό φόρο στα κράνη . Κανένας δεν έκανε τίποτα. Μιλάμε γα όλες τις κυβερνήσεις.

Είναι η πρώτη φορά –και έγινε με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη- που κατάλαβαν ότι το κράνος δεν είναι καλλωπιστικό αξεσουάρ  και μείωσαν το  ΦΠΑ στα κράνη ασφαλείας  στο 13 %.

Το ίδιο έγινε και στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας. Τα καθίσματα που δένονται πάνω στα κανονικά καθίσματα των αυτοκινήτων και έχουν τα παιδάκια  την ίδια ασφάλεια με τους μεγάλους επιβάτες.


Με τα πλαστικά κράνοι γλυτώνεις την κλήση αλλά οχι το κεφάλι σου

Μηδεν προστασία με τα φθηνα κράνοι

Η αλήθεια είναι ότι στα κράνη ασφαλείας ο ΦΠΑ θα έπρεπε να ήταν μηδέν. Μην νομίζετε ότι υπερβάλω. Όσο πιο καλό είναι ένα κράνος μοτοσικλετιστή τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια του παρέχει. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το κράνος δεν το φοράμε για την τροχαία αλλά για να προστατέψουμε τα κεφάλια μας. Και είναι γελοίο να βλέπουμε στους δρόμους αναβάτες με κράνη των 20 ευρώ που είναι πλαστικά και ιδιαίτερα επικίνδυνα. Αλλά ποιος μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το σωστό. Κανένας από αυτούς που θα έπρεπε να ξέρουν τι σημαίνει ασφάλεια.

Περ.Χαλ

Τα κράνη «ασφαλείας»  πρέπει να είναι ασφαλείας και όχι διακοσμητικά gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: