Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Περιοχή υψηλού κινδύνου η Ξάνθη

Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Περιοχή υψηλού κινδύνου η Ξάνθη
- και καθυστερήσεις ευνοούν τις επιδρομές των ενοχλητικών εντόμων
- Οι ψεκασμοί για τα έπρεπε να έχουν τελειώσει τον Απρίλιο, αλλά ξεκίνησαν μόλις τώρα
- Έλλειψη κονδυλίων και γραφειοκρατία οι λόγοι των καθυστερήσεων
- Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Η ζέστη που ήρθε νωρίτερα και οι ψεκασμοί που καθυστέρησαν να …έρθουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, “βοήθησαν” τα κουνούπια να ξεκινήσουν ανενόχλητα τις επιδρομές τους.

Όπως γράφει το Έθνος, οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες άρχισαν με σημαντικές καθυστερήσεις ενώ οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων ξεκίνησαν την τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.

Σύμφωνα με το Υγείας, οι ψεκασμοί έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες, Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινά μόλις τώρα κι ενώ τα ενοχλητικά έντομα έκαναν λόγω ζέστης νωρίτερα την εμφάνισή τους.

Κατά την εφημερίδα, ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν -λόγω γραφειοκρατίας- να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το των μυοκτονιών – ψεκασμών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι η Ηλεία, η Αχαϊα, η Αιτωλοακαρνανία, η , η Αργολίδα και ο Έβρος.
Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι επίσης ο Ορχομενός, η Θήβα, η , ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.

Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Περιοχή υψηλού κινδύνου η Ξάνθη

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: