«Τα καλύτερά μας χρόνια»: Επιστρέφουν με νέα επεισόδια και εκπλήξεις (trailer+photo)

Επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στην ΕΡΤ1, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 23:00, η οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας «Τα καλύτερά μας χρόνια», με νέα  συναρπαστικά επεισόδια και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, περιπέτειες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

H αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ1 ανανεώνει το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό, και αυτή τη σεζόν, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στις 23:00 για να μας γυρίσει στο παρελθόν και σε περιόδους που σημάδεψαν την χώρα.
Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όσα ακολούθησαν, μέσα από την αφήγηση του μικρού Άγγελου Αντωνόπουλου, οδηγούμαστε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 1974 με τον Αττίλα Ι στην Κύπρο.
Η σειρά μυθοπλασίας «σκαλίζει» με τρυφερότητα τις καθημερινές εμπειρίες της οικογένειας των Αντωνόπουλων αλλά και των αγαπημένων, πλέον, χαρακτήρων της γειτονιάς του Γκύζη, μιας γειτονιάς που αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων.
Και αυτή τη σεζόν, η αφήγηση γίνεται μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Άγγελου, του μικρότερου γιου της οικογένειας, ο οποίος ξετυλίγει το νήμα των γεγονότων μαζί με τις μνήμες της εφηβείας του, με το ώριμο βλέμμα τού σήμερα. Καθώς αναπολεί με χιούμορ -και πάντα σε πρώτο πρόσωπο- το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταυτόχρονα τα πρώτα και πιο κρίσιμα χρόνια της αναδιαμόρφωσης του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Στέλιος και η Μαίρη, όπως άλλωστε και τα περισσότερα πρόσωπα της ιστορίας μας, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, ανασυντάσσονται και αναδιαμορφώνουν τα όνειρά τους. Εκείνος βρίσκεται απρόσμενα στο χείλος της καταστροφής, εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες του και επιστρέφει εκεί που θεωρεί ότι ανήκει: στο Δημόσιο. Ωστόσο, ακόμα κι από την ταπεινή του θέση, θα ξαναβρεί το ανήσυχο πνεύμα του και θα το εκφράσει μέσα από τον συνδικαλισμό. Εκείνη απολαμβάνει τη ραγδαία εμπορική επιτυχία της μικρής μπουτίκ, που γίνεται πολύ δημοφιλής ακόμα και στους κοσμικούς κύκλους, ανοίγοντάς της τον δρόμο για καινούργιες εμπειρίες.
Αρωγός σε αυτή την πορεία είναι η Ελληνογαλλίδα Ναντίν Μαρκάτου αλλά και η κόρη της, Ελπίδα, η οποία μετά την εκδίωξή της από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκινά καριέρα στις τηλεοπτικές σειρές της εποχής.
Ο αδελφός της Αντώνης, μετά τη λήξη της στρατιωτικής θητείας του και την καθυστερημένη ολοκλήρωση των σπουδών στη Νομική, αποφασίζει να γίνει δημοσιογράφος και εντάσσεται στο δυναμικό της νέας εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που ανοίγει το καλοκαίρι του 1975.
Η Νανά, ύστερα από μια μεγάλη προδοσία, επιστρέφει στη γειτονιά. Όσο προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά της, ο Δημήτρης γίνεται ιδιοκτήτης τού άλλοτε καφενείου του κυρ Γιάννη, το οποίο μετατρέπει σε καφετέρια-μπαρ. Ίσως η Νανά να βρει στο πρόσωπό του αυτό που πάντα έψαχνε…
Την τηλεοπτική οικογένεια, μαζί με τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους ρόλους των γονιών, συμπληρώνουν η Υβόννη Μαλτέζου, η οποία υποδύεται τη γιαγιά Ερμιόνη, η Εριφύλη Κιτζόγλου ως πρωτότοκη κόρη και ο Δημήτρης Καπουράνης ως μεγάλος γιος.
Αναπάντεχη και ανατρεπτική είναι η είσοδος της ξαδέρφης από τους Γαργαλιάνους, της Αγγελικής, την οποία υποδύεται η Λίλα Μπακλέση.
Στα καινούργια επεισόδια, θα απολαύσουμε και πάλι την Τζένη Θεωνά, ως Νανά, στην επιστροφή της από τη Θεσσαλονίκη.
Παίζουν: Μελέτης Ηλίας (Στέλιος), Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη), Υβόννη Μαλτέζου (Ερμιόνη), Τζένη Θεωνά (Νανά), Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα), Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης), Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Ερρίκος Λίτσης (Νίκος), Μιχάλης Οικονόμου (Δημήτρης), Γιάννης Δρακόπουλος (παπα-Θόδωρας), Νατάσα Ασίκη (Πελαγία), Λίλα Μπακλέση (Αγγελική) Ρένος Χαραλαμπίδης (Βαγγέλης Παπαδόπουλος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ρούλα), Τόνια Σωτηροπούλου (Αντιγόνη), Ρένα Κυπριώτη (Ναντίν Μαρκάτου), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (κυρ Γιάννης), Έκτορας Φέρτης (Λούης), Αμέρικο Μέλης (Χάρης), Μάνια Γκουργιώτη (Αννα)


Σκηνοθεσία: Νίκος Κρητικός
Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου,  Κατερίνα Μπέη.
Παραγωγοί: Ναταλί Δούκα, Διονύσης Σαμιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Production designer: Δημήτρης Κατσίκης
Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα
Casting director: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Παραγωγή: Tanweer Productions

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: