Τα γυρνάει ο Τερλέγκας για το νησί του Εμίρη: Το είχα κλείσει, αλλά δεν το πλήρωσα ποτέ.

Τα γυρνάει ο Τερλέγκας για το νησί του Εμίρη: Το είχα κλείσει, αλλά δεν το πλήρωσα ποτέ.

Μπορεί ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας να είχε κάνει τις συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες και να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς του νησιού Σωρός, ωστόσο αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το νησί δεν πέρασε ποτέ στην ιδιοκτησία του και συνεπώς δεν το πούλησε ο τραγουδιστής στον Εμίρη του Κατάρ, αλλά ο Ιθάκης.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Βασίλης Τερλέγκας, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Οπως εξήγησε ο τραγουδιστής, γύρω στο 1993 ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που φέρονταν να είναι ιδιοκτήτες του νησιού και δύο αργότερα ξεκίνησε τη διαδικασία αγοράς.
Ο κ. Τερλέγκας είπε πως συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες της Σωρού να την αγοράσει και η άλλη πλευρά ξεκίνησε τη διαδικασία να πάρει τις άδειες από τα αρμόδια υπουργεία και το δασαρχείο.

«Εφόσον συμφωνήσαμε, μου είπαν κάτσε να πάρουμε τις άδειες και θα στο δώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής και συμπλήρωσε: «Μου έδειξαν παπύρους, συμβόλαια και όλα αυτά, αλλά εγώ τότε ήμουν νέος, είχα στο μυαλό μου μόνο το τραγούδι, δεν ήξερα από αυτά».
Το διάστημα εκείνο ο Βασίλης Τερλέγκας είχε δώσει μια συνέντευξη στην οποία είχε πει πως αγόρασε το νησί και την οποία τώρα όλοι επικαλούνται και τον εμφανίζουν ως ιδιοκτήτη του. «Ε, εντάξει, είπα στον δημοσιογράφο, το πήρα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Νόμιζα ότι το είχα αγοράσει. Ενιωθα μέσα μου ότι το είχα αγοράσει» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής.

Στην ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου αν είχε δώσει , ή κάποια προκαταβολή για την αγορά του νησιού των Εχινάδων, η απάντηση του τραγουδιστή ήταν αρνητική. «Οχι δεν είχα δώσει, μου είχαν πει κάτσε πρώτα να πάρουμε τις άδειες».

Πάντως, ο Βασίλης Τερλέγκας αποκάλυψε πως το ποσό που του είχαν ζητήσει για την αγορά του νησιού το 1995 ανερχόταν στα 15 εκατ. Δραχμές.

Γελώντας περιέγραψε και ένα περιστατικό λέγοντας πως «πριν από τέσσερα χρόνια ήρθε ένας δημοσιογράφος από την Espresso μαζί με έναν Ρώσο μεγιστάνα και μου ζήτησαν το νησί…. Αν το είχα πάρει και μάλιστα πριν χρόνια θα ήμουν ο Εμίρης» και κατέληξε λέγοντας: «Μακάρι να ήταν τα πράγματα αλλιώς και να είχα πάρει εγώ το νησί. Δεν θα το πουλούσα εγώ και θα έβαζα πάνω μια ελληνική σημαία και δεν θα το έδινα σε κανέναν».

Τα γυρνάει ο Τερλέγκας για το νησί του Εμίρη: Το είχα κλείσει, αλλά δεν το πλήρωσα ποτέ.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: