Τα εξηλεκτρισμένα Jeep Wrangler 4xe έκαναν για δεύτερη χρονιά το 1-2 στο Rebelle Rally 2022

Το Rebelle Rally έχει δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι τρέχουν μόνο γυναικεία πληρώματα και το δεύτερο είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που συμμετέχουν είναι παραγωγής που έχουν υποστεί κάποιες μετατροπές για να αντέξουν στις off road απαιτήσεις.
Ο αγώνας διήρκησε οκτώ ημέρες και τα 45 πληρώματα έκαναν 2.500 χιλιόμετρα σε σκληρές διαδρομές στις ερήμους της Νεβάδα και της Καλιφόρνια. Φέτος, για 2η συνεχόμενη φορά, τον αγώνα κέρδισε το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler 4xe.

Συνολικά έτρεχαν αυτοκίνητα από δέκα διαφορετικές μάρκες. Άλλα ήταν με κινητήρες βενζίνης, άλλα με κινητήρες πετρελαίου , άλλα υβριδικά και φυσικά τα αυτοκίνητα της Jeep που ήταν 100 % ηλεκτρικά.

Το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler 4xe επανέλαβε το θρίαμβο της περσινής χρονιάς, κατακτώντας και πάλι τις δύο πρώτες θέσεις. Οι Nena Barlow και Teralin Petereit, εντυπωσίασαν χάρη στην εξαιρετική, αλλά και σταθερή απόδοσή τους, κατακτώντας τις τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές, οδηγώντας το εργοστασιακό τους Jeep Wrangler 4xe σε μια επιβλητική νίκη.

Η πλέον επιτυχημένη συμμετέχουσα στο θεσμό είναι η Teralin Petereit, η οποία πέτυχε την 4η νίκη στην καριέρα της. Αντίστοιχα η Nena Barlow έχει κατακτήσει δύο νίκες, ενώ έχει βρεθεί στο βάθρο συνολικά τέσσερις φορές. Το Jeep Wrangler 4xe είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που πήρε τη νίκη στο Rebelle Rally (2021), με τετρακίνητα μοντέλα της Αμερικανικής μάρκας να έχουν κατακτήσει τις 6 από τις συνολικά 7 διοργανώσεις του θεσμού.

Η κ. Emily Miller, ιδρυτικό μέλος του Rebelle Rally δήλωσε: «Το εργοστασιακό Wrangler 4xe έχει κυριαρχήσει κατακτώντας ήδη δύο νίκες στη σειρά. Από την αρχή το Rebelle Rally αποτελεί μια απόλυτη δοκιμασία για τους ανθρώπους και τις μηχανές. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε ότι η Jeep αξιοποιεί το θεσμό για να δοκιμάσει και να αποδείξει την αντοχή και την ικανότητα του εξηλεκτρισμένου Wrangler.»
Από την πλευρά της, η νικήτρια Nena Barlow δήλωσε σχετικά: «Αν μπορούσα να επιλέξω ένα μόνο όχημα σε όλο τον πλανήτη για να αγωνιστώ σε αυτό το ράλι, χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό θα ήταν το Wrangler Rubicon 4xe. Η απόδοση, η αυτονομία και οι ικανότητες του είναι ότι καλύτερο για να ξεπεράσει κανείς αυτά τα 1.440 μίλια σκληρών διαδρομών. Η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο δύσκολη, αλλά αυτό δεν μας ανησύχησε. Δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα και η μόνη συντήρηση που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να καθαρίσουμε το φίλτρο αέρα.»
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν οι Laura Wanlass και Maria Guitar, επίσης με ένα Wrangler 4xe. Το πλήρωμα είχε κατακτήσει και το 2021 τη δεύτερη θέση, τότε όμως πίσω από το τιμόνι ενός Wrangler EcoDiesel.

«Ενώ προχωράμε προς την επίτευξη του στόχους μας για μηδενικούς ρύπους, το Rebelle Rally, ένας από τους πλέον σκληρούς αγώνες, μας βοηθά να δείξουμε στο κοινό τις κορυφαίες δυνατότητες που έχουν τα εξηλεκτρισμένα τετρακίνητα μοντέλα μας», σημείωσε ο κ. Jim Morisson, Επικεφαλής της Jeep στη Β. Αμερική. «Η κυριαρχία μας στον αγώνα αποτελεί απόδειξη του αγωνιστικού πνεύματος των πληρωμάτων μας, αλλά και της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει οι μηχανικοί μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.»
Το υβριδικό σύστημα του Jeep Wrangler 4xe συνδυάζει έναν αποδοτικό 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 380 ίππους και 637Nm ροπής. Το σύστημα τετρακίνησης δίνει την επιλογή κίνησης στους 2 ή και στους 4 τροχούς, κοντές σχέσεις, αλλά και δυνατότητα 4×4 με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Η ηλεκτρική αυτονομία του Jeep Wrangler 4xe είναι έως και 50χλμ.

Τα εξηλεκτρισμένα Jeep Wrangler 4xe έκαναν για δεύτερη χρονιά το 1-2 στο Rebelle Rally 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: