«Τα είδε όλα…» Κεραυνός χτυπά μαχητικό – Συγκλονιστικό βίντεο

Να είσαι πιλότος μαχητικού και να σε χτυπά κεραυνός στον αέρα… Μη σου τύχει! Οι αντιδράσεις του πιλότου τα λένε όλα…

Είναι η στιγμή που ένας κεραυνός χτυπά ένα μαχητικό F/A-18, με τις εικόνες να καταγράφονται από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο κόκπιτ. Το “χτύπημα” του κεραυνού αφήνει τον πιλότο φανερά σοκαρισμένο, ενώ μπορούν να διακριθούν ακόμη και τα σημάδια στον θόλο του αεροσκάφους!


Το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram από έναν πιλότο μαχητικών από το Κουβέιτ, ο οποίος αποφάσισε να δείξει την τρομακτική εμπειρία του ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Το “χτύπημα” ακούστηκε καθαρά μέσα στο κόκπιτ, με τον πιλότο ευτυχώς να παραμένει σώος και αβλαβής, παρότι -όπως είναι λογικό- αρκετά ανήσυχος

Στις εικόνες φαίνεται να κάνει κίνηση με το χέρι του προς το αυτί του, σε μια αυθόρμητη αντίδραση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αφότου χτύπησε ο κεραυνός, το μαχητικό υπέστη ζημιά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το εύρος της.


Τα μοντέρνα αεροσκάφη -τόσο της πολιτικής, όσο και της πολεμικής αεροπορίας- είναι καλά προετοιμασμένα για παρόμοιες περιστάσεις. Σχεδιασμένα να αντέχουν ενδεχόμενα χτυπήματα κεραυνών χωρίς κίνδυνο για τους πιλότους, τους επιβάτες ή τα “ζωτικά” τους συστήματα.

Πάντως, αν κεραυνός “χτυπήσει” κάποιο περισσότερο ευαίσθητο σημείο του αεροσκάφους, όπως για παράδειγμα κοντά στην δεξαμενή των καυσίμων, σημείο δηλαδή που είναι γεμάτο… εύφλεκτα υλικά, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί μοιραίο…

Πηγή: rt.com, newsit.gr

(?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: