Τα δύο μηνύματα του Πάνου Καμμένου από την Κύπρο

Δύο μηνύματα με ξεχωριστούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στο πρώτο, που ήταν προς την Τουρκία, υπενθύμισε τις δηλώσεις του περί συντριβής οποιουδήποτε επιχειρήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε».

Ειδικά, δε, για τη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης: «Δεν είναι τυχαίο ότι, ξεκινώντας η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου, με την Τουρκία να απειλεί και να κατεβάζει πολεμικά πλοία, δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις για να στείλουν ένα μήνυμα «να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού της πλούτου». Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας, υπενθυμίζοντας τη θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην ελληνική Βουλή: «Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στην Κύπρο με την ιδιότητα του υπουργού. Ήμουν εδώ αυτά τα χρόνια σε κάθε παρέλαση, κάθε 1η Απριλίου, αλλά εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή, με τη συμφωνία των Πρεσπών, εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία, ούτε η υπηρεσία μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε τόσο μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», που βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: