Τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Στο πέρασμα των χρόνων κάποια τραγούδια έγιναν κλασικά και δεν νοούνται Χριστούγεννα αν δεν τα ακούσουμε… πολλές φορές και σε επανάληψη…

Mariah Carey- All I want for Christmas

Από το 1994 που κυκλοφόρησε έως σήμερα το All I want for Christmas της Mariah Carey έγινε το πιο επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αποφέροντας στην καλλιτέχνιδα πάνω από 50 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα!

Wham – Last Christmas

Ακριβώς 10 νωρίτερα, το 1984 το βρετανικό ντουέτο των Wham κυκλοφόρησε το Last Christmas που έγινε το πιο πολυδιασκευασμένο χριστουγεννιάτικο σινγκλ.

Το τραγούδι το έτος της κυκλοφορίας του, πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έγινε το μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας που πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις, αλλά δεν έφθασε ποτέ το Νο 1.

Chris Rea – Driving home for Christmas

Το Driving home for Christmas κυκλοφόρησε το 1986 ως σινγκλ και όχι ως άλμπουμ. Έφθασε στο Νο 53 στα βρετανικά τσαρτ το 1988, ενώ έκανε δυναμική επεμφάνιση το 2007 φθάνοντας ως το Νο 33.

Ο ίδιος ο Chris Rea είπε ότι το έγραψε πολύ πριν το ηχογραφήσει και πηγή έμπνευσης ήταν όταν η σύζυγός του ήρθε από το Μίντλεσμπρο για να τον πάρει από το επειδή ήταν φθηνότερο το ταξίδι με αυτοκίνητο απ’ ό,τι με το .

Στην επιστροφή όμως «κόλλησαν» στην κίνηση και το ταξίδι διήρκεσε πάρα πολλές ώρες. «Το «Driving Home for Christmas» είναι μία διασκευή αυτοκινήτου για τα κάλαντα», τόνισε ο καλλιτέχνης.

Dean Martin – It’s cold outside

Ο Dean Martin το ηχογράφησε το 1959 για το άλμπουμ του A Winter Romance. Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε τα 1944 και μάλιστα δεν είχε… χριστουγεννιάτικη σκοπιμότητα, τουλάχιστον έως το τέλος της δεκαετίας του ’90. Τη δεκαετία του ’50, μάλιστα, ακουγόταν όλες τις εποχές του χρόνου.

Eartha Kitt – Santa Baby

Η Eartha Kitt ηχογράφησε το Santa baby στις 6 Οκτωβρίου 1953 με την ορχήστρα του Henri Rene στη .

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της και αργότερα η ίδια δήλωσε ότι ήταν το δικό της αγαπημένο. Το διασκεύασε το 1954 για την New Faces κι έπειτα το 1963 σε πιο up tempo ρυθμό.

Brenda Lee – Rockin Around the Christmas Tree

Ήταν μόλις 13 χρονών το 1958 οπότε και η Little Miss Dynamite -διάσημη στην Country μουσική- ηχογράφησε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Αν και η εταιρεία Decca το κυκλοφόρησε και το 1958 και το 1959, το τραγούδι δεν σημείωσε πολλές πωλήσεις έως το 1960 και μετά πυο απογειώθηκε η καριέρα της Brenda Lee.

Frank Sinatra – Let it snow

Το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιούλιο του 1954 εν μέσω καύσωνα. Οι δημιουργοί του φαντασιώνονταν πιο δροσερές συνθήκες.

Ο Frank Sinatra το συμπεριέλαβε στο άλμπουμ του 1948 Christmas Songs by Sinatra μαζί με άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Jose Feliciano – Feliz Navidad

Το »Feliz Navidad» είναι το τραγούδι με τα περισσότερα downloads, ενώ έχει βραβευθεί και περιλαμβάνεται στα 25 πιο επιτυχημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια παγκοσμίως.

Κυκλοφόρησε το 1970 από τον Jose Feliciano και το ομώνυμο άλμπουμ επανεκδόθηκε το 2001, με τρία ανέκδοτα τραγούδια επιπλέον.

Elvis Presley – Blue Christmas

Πολλοί το έχουν τραγουδήσει, αλλά ο Εlvis Presley είναι ο πιο διάσημος από όλους. Ο ίδιος είχε πει ότι είναι το αγαπημένο του χριστουγεννιάτικο τραγούδι, ενώ είναι από τα πιο διαδεδομένα και επιτυχημένα στον χώρο της Country μουσικής.

Αρχικά ηχογραφήθηκε το 1948, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησαν τρεις διασκευές, με διασημότερη αυτή του Ernest Tubb, η οποία την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 1950 κατέκτησε την πρώτη θέση στα τσαρτ του περιοδικού Billboard στην κατηγορία «Most-Played Juke Box (Country & Western) Records».

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: