Τα bootcut pants ξανά στη μόδα – 5 τάσεις των 90s που δε θέλω στο 2021

Τα bootcut pants ξανά στη μόδα – 5 τάσεις των 90s που δε θέλω στο 2021

Τα jelly sandals, για παράδειγμα, είναι πολύ αναπαυτικά, αλλά όχι και τόσο κομψά για τις βόλτες στην πόλη.

«Μόδα είναι και γυρίζει», θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε οποιαδήποτε απορία κάποια στυλιστικής επιστροφής. Τα fashion comebacks είναι και θα είναι στο πρόγραμμα. Ακόμα και όταν ο κόσμος της μόδας είναι πιο μεστός από ποτέ με νέες προτάσεις, πάντα κάτι από το παρελθόν θα βρίσκει την ανάγκη για μία θέση του στο παρόν.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, τα bootcut pants ήρθαν και πάλι στη μόδα. Πρόκειται για τα παντελόνια που είναι στενά στους γοφούς και στους μηρούς αλλά στο τελείωμα έχουν ένα διακριτικό flare. Αυτή είναι μία τάση που, αν είσαι παιδί των 90s, σίγουρα έζησες με ιδιαίτερη θέρμη και, αν μη τι άλλο, μπορείς να πεις ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που τονίζει τη θηλυκότητα.

Τάσεις των 90s που δε θέλω να επιστρέψουν

Καθώς έκανα scrolling σε μερικά από τα σχέδια σε bootcut στο Instagram διάσημων οίκων μόδας, όπως Celine, συνειρμικά κατέγραψα 5 τάσεις των 90s που δε θα ήθελα να δω μέσα στο 2021.

Τα 70s επιστρέφουν στη μόδα – 4 τάσεις που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα

1. Jelly Sandals

Λατρεύω τα σανδάλια. Σε διάφορα σχέδια, χρώματα και στυλ του. Είμαι παιδί του καλοκαιριού και τα σανδάλια είναι το κατεξοχήν παπούτσι της εποχής. Όμως, τα jelly sandals… Not so much! Το δέχομαι, είναι αναπαυτικά. Αλλά στην παραλία, με βράχια και επικίνδυνες πέτρες. Όχι για τις εξόδους στην πόλη και το ωραίο σου, girly φόρεμα.

2. Acid Wash Denim

Στα 90s, τα ξεβαμμένα denim κομμάτια ήταν το απόλυτο trend. Τα φορούσαμε στα jackets, στα παντελόνια, σε ό,τι τέλος πάντων μπορούσε να φορεθεί. Το 2021, όμως, είναι η εποχή των καθημερινών, clean γραμμών και σχεδίων και το cool messy του ξεβαμμένου jean μοιάζει πλέον περισσότερο πρόχειρο.

 3. Sweater Vest

Τo sweater vest ούτε τότε ήταν μία ενδυματολογική επιλογή που κατανοούσα, πόσο μάλλον να φορούσα. Καλύπτει τον κορμό, οπότε προσφέρει θέρμη, αλλά όχι τα χέρια, οπότε είναι και πολύ εύκολο να αποτύχει στυλιστικά με το παραμικρό ολίσθημα σε επιλογή μακρυμάνικου για να το συνοδεύσεις.

 
Street Style Inspo: Το λευκό πανωφόρι είναι το key item για τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα

 4. Snakeskin

Τα prints είναι εξαιρετικά. Σου δίνουν την επιλογή να αναβαθμίσεις το look σου, καθώς επίσης και να κάνεις matching με μονοχρωμίες για να μην έχεις ένα βαρετό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με περιπτώσεις, όπως το snakeskin, που δημιουργούν μία υπερβολή. Go with the leopard!

5. Kneesocks

Ποτέ δεν ενθουσιαζόμουν για τις ψηλές κάλτσες. Η επιλογή του καλσόν μού φαινόταν πάντα μία πιο classy οδός. Εκτός και αν η περίσταση είναι αθλητικού περιεχομένου, οπότε ο χαρακτήρας τους γίνεται πιο καθαρά πιο πρακτικός, ή movie time στο σπίτι που απαιτεί πιο cozy διάθεση.

 
Όπως και να έχει, ανεξάρτητα με το τι θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, ο πειραματισμός και οτιδήποτε προάγει τη δημιουργικότητα και το να νιώθεις όμορφα είναι πάντα η σωστή επιλογή. Οπότε, ό,τι σου έρχεται στο μυαλό, go for it! Το θέμα είναι τι εκφράζει εσένα!

Στη συνέχεια θα δεις μερικές εμφανίσεις από το street style της φετινής σεζόν.

Main photo credits: @lindseyholland_

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: